in

Odbijen upis u birački spisak za glasanje izvan BiH za 10.749 birača

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj 37. sjednici donijela Odluku o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan BiH za Opće izbore 2022. godine.

Odlukom je utvrđeno da će se na izvodu iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan BiH naći ukupno 69.872 birača. Centralna izborna komisija BiH spisak birača upisanih da glasaju izvan BiH javno objavljuje na svojoj web stranici, vodeći računa o zaštiti ličnih podataka. Centralna izborna komisija BiH spisak birača za glasanje izvan BiH objavljuje kako bi birač koji je bez svog znanja, odnosno mimo njegove volje upisan u isti, imao mogućnost podnošenja žalbe.

Na istoj sjednici Centralna izborna komisija BiH je donijela i odluku kojom se odbija upis u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za 10.749 birača. Odluka se objavljuje na web stranici, a u prilogu odluke se nalazi spisak osoba čije su prijave za glasanje izvan bih odbijene.

Autopijac.com

Žalbe na navedene odluke mogu se podnijeti Apelacionom odjeljenju Suda BiH putem CIK-a do subote, 06. augusta do 24:00 sati. Žalbe se dostavljaju putem faks aparata na broj +387 33 251 329, putem e-mail adrese [email protected] ili lično u sjedište Centralne izborne komisije BiH, ulica Danijela Ozme broj 7, Sarajevo. U subotuu terminu od 08 do 16 sati u sjedištu Centralne izborne komisije BiH radit će služba (pisarnica) za prijem eventualnih žalbi.

Centralna izborna komisija BiH poziva birače koji su podnijeli prijavu da glasaju izvan BiH, da posjete web stranicu Centralne izborne komisije BiH i provjere da li je njihova prijava odbijena i eventualno iskoriste mogućnost podnošenja žalbe.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Ruska vojska je ranjiva, a ukrajinska SVE UVERENIJA da će proterati okupatore

Abazović: Temeljni ugovor nije potpisan tajno