in

Od sutra struja skuplja za 8, a gas za 11 odsto

Cena električne energije u Srbiji biće veća za 8% od sutra, dok će cena gasa biti povećana za 11%, saopštila je Agencija za energetiku. Ovaj povećanje će uticati na prosečnu cenu električne energije sa porezima i taksama, koja će iznositi 12,40 dinara po kilovat satu, dok će cena gasa iznositi 4,50 dinara po kilovat satu.

Autopijac.com

Ovo povećanje će imati uticaja na domaćinstva sa potrošnjom od 400 kilovat časova, što je nešto iznad našeg proseka. Njihov račun će biti uvećan za oko 300 dinara. Međutim, oni koji se greju na termoakumulacione peći i imaju veće učešće noćne, niže tarife, očekuje uvećanje računa za oko 1.000 dinara u odnosu na sadašnji. Najviše će poskupljenje osetiti oni koji imaju etažno grejanje ili se greju grejalicama, čiji će januarski račun biti veći za oko 1.600 dinara u odnosu na decembarski.

Ovo poskupljenje električne energije i gasa će sigurno uticati na mnoge domaćinstva u Srbiji, koja će morati da prilagode svoj budžet novim cenama. Međutim, Agencija za energetiku tvrdi da su nove cene neophodne kako bi se održala stabilnost i efikasnost energetskog sektora u zemlji.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

E-fakture obavezne i za privatnike, za frilensere dva modela plaćanja

Saobraćajna nesreća na novom putu kod velikog groblja u Novom Pazaru