in ,

Od subote kovid propusnice za sve ugostiteljske objekte posle 22 sata

Autopijac.com

Kovid propusnice za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru biće uvedene od subote 23. oktobra i važiće od 22 sata, saopštila je predsednica Vlade Ana Brnabić po završetku sednice Kriznog štaba.

Kovid propusnice moći će da dobiju svi koji su dobili dve doze vakcine (od kojih je druga bila u prethodnih sedam meseci) ili tri doze vakcine, negativan PCR test ne stariji od 72 sata, negativan antigenski test ne stariji od 48 sati, koji su preležali kovid u prethodnih 210 dana.

Ona je kazala da je bilo problema sa fotografijama na kovid propusnicama, tako da one neće imati fotografije već će kovid redari i druga ovlašćena lica moći da zatraže na uvid lični dokument sa fotografijom uz propusnicu, bilo ličnu kartu ili pasoš ili drugi zvanični dokument izdat od zvaničnog organa.

Brnabićeva je najavila da će Vlada propisom regulisati uvođenje kovid propusnica sutra na redovnoj sednici.

Premijerka je prekorila članove Kriznog štaba zbog curenja informacija budući da je vest o uvođenju kovid propusnica objavljena pre nego što je sednica ovog tela okončana.

Autopijac.com

Brnabićeva je ocenila da je epidemiološka situacija i dalje katastrofalna, ali da se smiruje.

Apelovala je da se sve mere dosledno primenjuju.

„Jutros sam bila na jednoj konferenciji u zatvorenom prostoru gde je od stotinak ljudi 40 odsto nosilo maske, 60 odsto nije i niko nije reagovao. Razmišljala sam da li treba da govorim na takvom skupu iako je bila jako važna konferencija”, kazala je premijerka.

Brnabićeva je dodala da je zahvaljujući pojačanom nadzoru broj prekršajnih naloga ove sedmice povećan 220 odsto u odnosu na prethodnu.

Istakla je da se prvenstveno kontrolišu tržni centri, prodavnice i javni prevoz.

„Najmanje što možete da tražite jeste da se nose maske. Vakcinacija je i dalje izuzetno loša. Makar prvom dozom vakcinisano je 54,6 odsto građana, revakcinisanih 52,5 odsto, treću dozu primilo je 15 odsto punoletne populacije”, kazala je Brnabićeva.

Izvor: Politika

Foto: EPA-EFE/CIRO FUSCO

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

(VIDEO) OTIŠAO U BOLNICU NA POROĐAJ PETORKI, A ONDA SU MU REKLI DA JE NJEGOVA DJEVOJKA GLUMILA TRUDNOĆU

ŠTA AKO VAS UHVATE U KAFIĆU BEZ KOVID PROPUSNICE? Evo da li će biti kažnjavanja i šta ćete odmah morati da uradite