in

Od 25. decembra obavezni energetski pasoš za nove automobile u Srbiji

Od 25. decembra, svi novi automobili koji se kupe u Srbiji morat će imati energetski pasoš, a mnogi ljudi još uvijek nisu sigurni šta tačno predstavlja taj dokument. Mirko Koković, pomoćnik direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja, dao je odgovore na pitanja da li će zbog toga cijene automobila još više poskupjeti, da li će uvoz polovnih automobila postati nemoguć i da li će energetski pasoš biti obavezan i za stara vozila. On je rekao da energetski pasoš predstavlja oznaku ekonomičnosti potrošnje goriva, emisije CO2 i štetnih materija u atmosferu, te da se odnosi isključivo na nove modele automobila. On je također rekao da za sada ne postoji tendencija da se na bilo koji način uređuje oblast uvoza polovnih automobila.

Energetski pasoš je obavezan za sve nove modele automobila koji se kupe u Srbiji od 25. decembra. To znači da će svi novi automobili koji se budu prodavali u Srbiji od tog datuma morati imati energetski pasoš. Energetski pasoš predstavlja oznaku ekonomičnosti potrošnje goriva, emisije CO2 i štetnih materija u atmosferu, te se odnosi samo na nove modele automobila. Trenutno ne postoji obaveza da se polovna vozila koja se uvoze u Srbiju moraju opremiti energetskim pasošem. Međutim, u budućnosti se može pojaviti tendencija da se i starija vozila moraju opremiti energetskim pasošem kako bi se vidjelo koliko zagađuju i utiču na zdravlje.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Pjevačica Elma Sinanović otvoreno govori o teškom gubitku supruga: “Isplakala sam more suza”

Psihologinja Aida Tule održala predavanje o dimenziji ega u međuljudskim odnosima u prostorijama humanitarne organizacije Hasene