in

OBUĆINA: A PREDSJEDNIK NE IGRA, MADA JE SA HILANDARA OTIŠAO PRAVO NA KARNEVAL…

Dva protesta na Kosovu danas, jedan Srpske liste, a drugi protiv nje. Dva su i povoda, za prve pucanje u djecu, za druge izdaja. Dvije su i adrese, prvi su okupljeni zbog zaigranog Kurtija, drugi zbog zaigranog Vučića. A predsjednik ne igra, mada je sa Hilandara otišao pravo na karneval. Da tamo kaže da KFOR povratak vojske ne dozvoljava i da mu je savjest mirna, kazala je Jelena Obućina u uvodu Dnevnika TV Nova S.

Dva su razloga da tako govori. Prvi, probao je ono što po Rezoluciji ima pravo. I drugi, opozicija mu o Kosovu više nije problem. Oni da dokažu da nisu protiv Srbije, listom pucanj pripisuju Kurtiju. Rikošet njegove ratne sa Pinka niko više ne pominje, dodala je ona.

Još dvije su stvari strašne – prvo to što se dječaku i mladiću desilo, i drugo sve što je sa njihovom traumom urađeno potom. Ali o tome nema riječi – baš kao ni o dvije barikade u Srbiji na Božić. Jednu drže seljaci Dadinaca braneći rijeku, drugu drže seljaci Kosjerića braneći kuće i put od kamenoloma. Gotov je i drugi dan Božića. Možda od sutra bude bolje, zaključila je Obućina.

Autopijac.com

Izvor: hayat.ba

The post OBUĆINA: A PREDSJEDNIK NE IGRA, MADA JE SA HILANDARA OTIŠAO PRAVO NA KARNEVAL… appeared first on Sandzacke novine.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Ukrajinski ambasador o dodjeli ordena Putinu: Teroristi nagrađuju teroriste

SANDŽAK: VATROGASCI IZ RIJEKE IZVUKLI TIJELO MUŠKARCA