in ,

Objavljen video – Policajac tuče mladića u Sarajevu

Povodom objavljenog snimka na kojem zamjenik komandanta Specijalne jedinice FUP-a Zoran Čegar tuče radnika na parkingu u Sarajevu, oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

“U vezi sa snimkom koji je objavljen u javnosti, imajući u vidu da raspolažemo saznanjima da se predmetno postupanje lica u policijskoj uniformi dogodilo na području Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, po službenoj dužnosti, shodno uputama i nalogu nadležnog tužitelja Tužilaštva Kantona Sarajevo, poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti vezanih za ovaj događaj, te ćemo o rezultatima istih upoznati javnost”, rečeno je iz Uprave policije.

Snimak nastao 10. januara ove godine prikazuje kako je policijsko vozilo blokiralo jedan privatni automobil na parkingu. Radnik je to očito pokušao objasniti Čegaru koji ga je prvo slušao, a zatim krenuo udarati u prisustvu svoje dvojice kolege.

Kako se može vidjeti, mladić uopće nije pružao otpor policajcu koji ga je tri puta udario u glavu, a zatim sjeo u vozilo i napustio parking.

Pogledajte video :

(Klix.ba)

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Abazović otputovao u Beograd na sastanak sa patrijarhom Porfirijem |

Nova.rs / Otrovi u Novom Pazaru iz vazduha prodiru direktno u krv