in

Novopazarci najbolji iz fizike i hemije u Srbiji

“On je jedinstven, takav se rađa jednom u životu”. Ovim riječima nastavnik fizike Veljko Ristović pokušao je da objasni kakvog đaka ima škola Bratastvo.

Sergej Knežević uradio je ono što do sada niko u Novom Pzaru nije uspio – bio je prvi na republičkom takmičenju iz hemije sa maksimalnih 100 bodova. Na takmičenju iz fizike, takodje republičkom osvojio je 95 bodova i takođe prvo mjesto.

“Sergej je čudo od djeteta, jeste malo stidljiviji ali je genije. On je istog dana učestvovao na takmičenju iz fizike, osvojio 95 bodova, a onda otišao na takmičenje iz hemije i osvojio 100 poena” – impresioniran je Ristović.

Ovaj tihi i nenametljivi genijalac ističe da se ozbiljno spremao za takmičenja ali da ga je ovoliki uspjeh ipak iznenadio.

Autopijac.com

“Imao sam tremu ali sam uspio da dobro uradim zadatke. Sve je ovo za mene veliko iznenađenje. Vrijedno smo radili i vježbali, tokom cijelog zimskog raspusta” – rekao je Knežević i istakao da više voli prirodne nauke i da vjeruje da će upisati IT smjer.

Nastavnica hemije Elvira Ugljanin ponosna je na Sergeja ali i Semru Crnišanin koja se našla odmah iza Sergeja na Republičkom takmičenju iz hemije. Rad sa ovom djecom za nju je bio naporan ali i uzbudljiv. Direktor škole “Bratstvo” Dejan Kulundžić nije vjerovao da će ovako dobri rezultati doći odmah nakon rekonstrukcije škole i poboljšanja uslova za rad đaka i nastavnika. Osim Sergeja i Semre, drugo mjesto na republičkom iz historije osvojio je Ratko Raičević, treće Sava Jolović i sve pod vođstvom nastavnice Vesne Raičević, dok je Adna Jašarević bila treća na republičkom takmičenju iz bosanskog jezika uz svesrdnu pomoć nastavnice Elide Lekpek.

Izvor:SandzakDanas

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Muftija vojvođanski Ziljkić osudio puštanje nacionalističkih pjesama na priredbi u osnovnoj školi

Zatražena smjena zastupnice Naše stranke zbog stavova o ezanu