in

Novi Pazar struju za javnu rasvjetu plaća dva miliona eura!Grad Novi Pazar moraće da plati Elektroprivredi Srbije (EPS) blizu 242 miliona dinara za struju namenjenu javnoj rasveti, što je skoro tri puta više nego prošle godine, iako je predviđena količina utrošene električne energije slična, saznaje radio Sto plus.

Autopijac.com

Naime, na nedavno završenom tenderu za nabavku 8,1 milion kilovat sati struje, čiju vrednost je lokalna samouprava procenila na 95 miliona dinara, javila se samo kompanija EPS Snabdevanje i to sa ponudom od 241,9 miliona dinara, odnosno, 29,6 dinara po kilovat satu.

U Gradskoj upravi kratko su nam poručili da je, bez obzira na cenu znatno veću od procenjene, odlučeno da se ugovor dodeli EPS Snabdevanju uz objašnjenje da je do povećanja cene došlo “zbog rasta i kalkulacija budućeg kretanja cena struje na tržištu”.

Poređenja radi, Gradska uprava Novog Pazara prošle godine je sa EPS Snabdevanjem dogovorila cenu od 82,4 miliona dinara za 7,9 miliona kilovat sati struje, što je nešto više od 10 dinara po kilovat satu.

Bez odgovora je ostalo naše pitanje koliko će to što će, u odnosu na prošlu godinu, morati da izdvoje oko 160 miliona dinara više uticati na budžet.

Izvor: Radiostoplus

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Dva nova mosta rasteretiće saobraćaj u Novom Pazaru

Problem prosjačenja u Novom Pazaru sve izraženiji