in

Novi Pazar: SDA Sandžaka traži smenu načelnika policije i tužioca

Autopijac.com

Portparol ove stranke Merfid Kamešničanin rekao je na konferenciji za novinare da su “nedavno neodgovornim ponašanjem tužilaštva i policije grubo povređena ustavna prava Bošnjaka, kao manjinskog naroda u Srbiji”.

„U tom smislu pozivamo državne organe, ministra prosvete, policije, pravde, lokalne samouprave, predsednika Vlade i predsednika Republike Srbije da osude postupak tužilaštva i policije u Novom Pazaru, zbog zloupotrebe službenog položaja u postupku prema profesorici razdredne nastave Adeli Melajac, koja je protiv svoje volje bila prinuđena da ode u policiju i daje izjavu bez ikakvog valjanog osnova”, rekao je Kamešničanin.

Autopijac.com

On je ponovio raniji stav ove stranke da se na taj način grubu poručilo Bošnjacima da odustanu od korišćenja Ustavom i zakonom zagarantovanih prava.

SDA Sandžaka je ranije poslala zahtev lokalnoj samoupravi u Novom Pazaru za održavanje sednice Saveta za bezbednost grada, na kojoj bi se razmatrao slučaj “nezakonitog postupanja državnih organa prema profesorici Melajac i nekoliko aktuelnih primera agresivnog nasilničkog ponašanja policije prema Bošnjacima u tom gradu”.

Izvor: RadioStoPlus

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Ko je Fahrudin Kahrović koji je držao taoce u autobusu u Nemačkoj

Objavljen identitet osobe koja je htjela prodati maloletnu ćerku iz Novog Pazara