in

Novi Pazar: Pacijenti sa hitnim očnim problemima čekaju mjesecima na preglede, a pomoć nije dostupna

U poslednje vrijeme sve češće se mogu čuti žalbe na kašnjenja u dijagnostifikovanju očnih problema i dugo čekanje na preglede kod oftalmologa u gradu Novom Pazaru. Među njima je i priča jedne Novopazarka koja je zabrinuta zbog svog oka koje joj je, kako kaže, “pravo boli”.

“Zakazali su mi kod očnog za dva mjeseca, a oko me boli. Ja ću do tada da oslijepim”, rekla je ova žena u emotivnom videu koji je objavljen na društvenim mrežama. Ona je takođe dodala da je više puta zvala na broj za hitne slučajeve, ali da joj niko nije odgovorio.

Ovo je samo jedan od mnogih slučajeva koji pokazuju da postoji veliki problem sa dostupnošću zdravstvene zaštite za oči u Novom Pazaru i okolini. Očigledno je da su kapaciteti oftalmoloških ordinacija ograničeni, što dovodi do dugog čekanja pacijenata, posebno onih sa hitnim slučajevima. Ovo je zabrinjavajuće, jer oči su jedan od najvažnijih organa, a neadekvatna zaštita može dovesti do ozbiljnih posljedica po vid i opšte zdravlje.

Autopijac.com

Vlasti u gradu Novom Pazaru trebaju hitno reagovati na ovaj problem i osigurati da pacijenti imaju pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti za oči. Potrebno je povećati kapacitete oftalmoloških ordinacija i omogućiti da pacijenti sa hitnim slučajevima budu pregledani što je prije moguće, kako bi se spriječile moguće negativne posljedice po zdravlje.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Donatori spasili porodicu iz siromaštva: Hrabra majka i njena kćer preživeće zimu u toplom stanu zahvaljujući donacijama iz celog svijeta

(VIDEO) Vesna i Selma o svom prelasku na islam i važnosti islama u njihovim životima