in

NOVI PAZAR: Nekoliko desetina građana na protestu protiv kovid propusnica

NOVI PAZAR – Nekoliko desetina demonstranata okupilo se večeras u 22 sata ispred “pečurke” u centru Novog Pazara.

Oni su se okupili kako bi iskazali protest zbog odluke Vlade da uvede obavezne kovid propusnice za ulazak i boravak u svim ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru – restoranima, kafićima, barovima i noćnim klubovima, svakoga dana od 22 časa do kraja radnog vremena.

Okupljeni gradjani nisu nosili nikakve parole ni transparente.Protest je i večeras prošao bez incidenata i sa manjim brojem uniformisane policije.

U ponedeljak, 25. oktobra, uveče počelo  je kažnjavanje onih koji borave u zatvorenim ugostiteljskim objektima posle 22 sata, a koji nemaju COVID propusnicu.

Autopijac.com

Validna COVID propusnica podrazumeva potvrdu o primljenoj drugoj ili trećoj dozi vakcine ne stariji od sedam meseci.

Takođe, priznaje se i negativan PCR test ne stariji od 72 sata, negativan antigenski test koji je validan 48 sati, ili potvrda o preležanoj koroni koja nije starija više od sedam meseci.

Doneta je odluka i da će COVID propusnica biti validna i ako građanin poseduje pozitivan test na antitela (IgG), ne stariji od tri meseca koji je urađen u državnoj laboratoriji.

Rezultati PCR ili brzog antigenskog testa su validni samo ako su urađeni u državnim labaratorijama, saopštila je Vlada Srbije.

(Indeksonline)

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Toskić bez borbe do drugog kola Svetskog prvenstva u boksu

Čula se je vriska: Stanić urlao na Dodika i nazvao ga idiotom (VIDEO)