Novi Pazar: Među hospitalizovanima 97 odsto nevakcinisanih
in

Novi Pazar: Među hospitalizovanima 97 odsto nevakcinisanih

On je posle sednice Stručno operativnog tima novinarima rekao da je trenutno oko 2.000 pozitivnih osoba u gradu, od kojih je oko 90 odsto nevakcinisanih.
“Zabrinjava nas što se mladi ne vakcinišu, pa apelujemo na njih da to urade, jer je to jedini izlaz iz ove situacije, drugog nemamo. Ne možemo da uvodimo restriktivne mere, jer bi to dovelo do toga da stane cela privreda grada, zato apelujemo na poštovanje protivepidemijskih mera i nošenje zaštitnih maski”, rekao je Spahić.
On je ponovio da je epidemiološka situacija nestabilna, nesigurna i zabrinjavajuća, te da je ovaj virus i dalje velika nepoznanica i za zdravstvene radnike koji se bave ovom problematikom.

“Predložili smo vraćanje redara i dezo barijera, a na građane apelujemo i da odlože organizovanje slavlja i većeg okupljanja ljudi. Osim toga, verski lideri bi trebali da razmisle na koji način da organizuju verske obrede i da svi kao pojedinci damo sve od sebe da pomognemo u prevazilaženju ove situacije, u suprotnom nam je junski scenario neminovan”, rekao je Spahić.

Gradonačelnik Novog Pazara Nikat Biševac ponovio je apel građanima da se vakcinišu.

“Plašimo se povećanja broja novozaraženih, tako da smo danas razmatrali sve mogućnosti oko proširenja smeštajnih kapaciteta, jer mi trenutno imamo mesta za oko 400 pacijenata. Zdravstvena struka preporučuje odlaganje velikih skupova i veselja, za neko bolje epidemiološko vreme”, rekao je Biševac.

On je dodao da će članovi Štaba pratiti dalji razvoj situacije i shodno tome i preduzimati nove korake i uvođenje mera.
izvor: Radio Sto Plus
Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dješavanjima u Sandžaku i šire zapratite našu facebook stranicu SandzakLive OVDJE

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

ZOVU JE HOROR ZGRADA! Osnovna škola u centru Tutina (FOTO)

ZOVU JE HOROR ZGRADA! Osnovna škola u centru Tutina (FOTO)

Zukorlić o graničnim pretresima poslanika Crne Gore – To se više ne smije ponoviti

Zukorlić o graničnim pretresima poslanika Crne Gore – To se više ne smije ponoviti