in

Novi Pazar: Dodeljena nagrada “Amir Dautović” Anđeli Marić i Rifatu Rifatoviću – Kultura

U foajeu Kulturnig centra sinoć je upriličena dodela nagrada „Amir Dautović“ Anđeli Marić i Rifatu Rifatoviću, glumcima Regionalnog pozorišta Novi Pazar,

„Žiri u sastavu dr Redžepa Škrijelja, kao predsednika, Melida Rebronja, profesor jezika i književnosti, Zoran Maksimović, novinar, i Hasna Ziljkić, kulturni radnik, doneli su konačnu odluku u januaru da ovogodišnja nagrada „Amir Dautović“ pripadne glumcima koji su „na velika vrata vratili pozorišnu kulturu i publiku u pozorište“ istakao je predsednik žirija dr Redžep Škrijelj.

Između ostalog, žiri je naveo da su ovi umetnici doprineli izuzetnom predstavljanju kulture grada Novog Pazara na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Ovo je peta po redu nagrada “Amir Dautović“ koju dodeljuje Kulturni centar Novi Pazar.

Nagrada se dodeljuje u znak sećanja na tragično stradalog Amira Dautovića, profesora bosanskog jezika i književnosti.

Autopijac.com

Po uzoru na njegov rad i zalaganje, ovu nagradu Kulturni centar dodeljuje za afirmaciju kulture suživota, sa akcentom na afirmaciju bošnjačke tradicije i bosanskog jezika i predstavljanje grada Novog Pazara kroz pojedinačno i grupno delovanje na polju obrazovanja, kulture i novinarstva u minuloj godini.

Rifat i Rifatović i Anđela Marić nagrađeni su sa se Plaketom i novčanim iznosom od 45.000 dinara. Dosadašnji laureati su: Šefka Begović-Ličina, prof. dr Sead Šemsović, Rizah Gruda i msr Zoran Maksimović.

Danas

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Nesavesne lovokradice usmrtile srnu sa dvoje lanadi u stomaku, policija privela petoricu

Džaferović: Vučić kao sponzor Dodikovog udara na BiH