in

Novi Pazar dobija još jedan moderan vrtić: Ministarstvo prosvjete obezbjedilo 170 miliona dinara

NA proljeće sljedeće godine u novopazarskom naselju Ćukovac, u blizini sadašnjeg vrtića “Naše dete”, počeće izgradnja novog, modernog obdaništa, najavljeno je iz lokalne samouprave.

Šef Odseka za razvoj i realizaciju projekata Gradske uprave Novog Pazara Faruk Suljević kaže da je projektno-tehnička dokumentacija završena, a svi pripremni poslovi okončani.

– Novi vrtić će imati tri puta veće smeštajne kapacitete od postojećeg koji više ne može da zadovolji potrebe za smeštaj dece iz ovog dela grada. A taj problem je baš evidentan u ovom naselju u kojem je u poslednje vreme izgrađeno nekoliko višespratnica – navodi on.

Autopijac.com

Vrednost izgradnje novog obdaništa je oko 170 miliona dinara, a sredstva je obezbedilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

– Novi vrtić biće izgrađen u slobodnom delu parcele na kojoj se nalazi sadašnji vrtić, a kada bude završen i pušten u rad, stari objekat će biti porušen kako bi na njegovom mestu bilo uređeno dvorište – dodaje Suljević.

Sadašnji vrtić “Naše dete” izgrađen je 1977. godine, a njegov kapacitet je oko 500 mališana.

U sklopu Predškolske ustanove “Mladost” na teritoriji Novog Pazara funkcioniše pet vrtića, a uskoro se očekuje puštanje u rad i obdaništa u naselju Šestovo koje je izgrađeno pre nekoliko godina.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Kontrola kovid propusnica od subote, kazne od ponedeljka

OGLASIO SE MINISTAR RUŽIĆ: Da li će sve škole od ponedeljka preći na onlajn nastavu?