in

Novak jedva završio srednju, a Jelena…

Već sa sedam godina Novak Đoković je u intervjuu za srbijanske medije izjavio da mu je cilj da bude prvak u tenisu u čemu je i uspio.

Pohađao je Osnovnu školu “Bora Stanković” u beogradskom naselju Banjica. S 12 godina počeo je da pohađa tenisku akademiju Nikole Pilića.

Pošto je već kao tinejdžer počeo da osvaja teniske turnire, a već sa 16. godina bio je profesionalni teniser, srednju školu nije pohađao redovno, već je samo odlazio da polaže ispite.

Novakov otac Srđan bio je skijaš, a Novakova majka Dijana diplomirani je DIF-ovac. Nole ima dva mlađa brata, Marka, rođenog 1991. godine i Đorđa, rođenog 1995. godine. Novakova braća su se svojevremeno takođe bavila tenisom, ali su odustali nakon određenog vremena.

Autopijac.com

Što se tiče njegove supruge, Jelena Đoković rođena je kao Jelena Ristić 17. juna 1986. godine u Beogradu.

Odrastala je u Kosovskoj ulici u Beogradu, a tamo je završila i osnovnu školu. Nakon toga je upisala Sportsku gimnaziju. Upravo se gimnazija pokazala mnogo važnom jer je tamo osim šta je dobila znanje upoznala i svog budućeg muža – Novaka Đokovića.

Suprugu Jelenu je upoznao preko zajedničkih prijatelja. Ona se također bavila sportom i trenirala je atletiku.

Jelena je kasnije diplomirala na Unverzitetu u Milanu, a nakon što je počela raditi za jednu libijsku naftnu kompaniju, uradila je doktorat iz menadžmenta.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

‘Samohrani roditelji teško bolesne djece – ”Samo da bez brašna ne ostanemo”

Prijepoljac priznao krivicu za prevaru, određen mu pritvor