in ,

NOVA PRAVILA / Pod ovim uslovima se ulazi u Crnu Goru

Od 2. januara 2022. godine pooštravaju se uslovi za ulazak u Crnu Goru, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.
Crnogorski državljani i stranci mogu da uđu preko svih graničnih prelaza uz posjedovanje jednog od dva dokaza iz kovid potvrde:
1. Da je osoba potpuno vakcinisana propisanim brojem doza vakcina protiv koronavirusa, i da od druge doze vakcine nije prošlo više od šest mjeseci.
Ili 
2. Uz dokaz da je osoba preboljela COVID-19 (prošlo ne manje od 10 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa)

U oba slučaja, kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, mora se posjedovati ili negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata ili brzi antigenski koji nije stariji od 48 sati. To, kako se navodi, znači da više nije moguć ulazak u Crnu Goru samo sa negativnim testom.

 
“Državljani Crne Gore i stranci sa privremenim boravkom mogu da uđu u zemlju bez ovih dokaza, ali uz određivanje samoizolacije u trajanju od 10 dana koju je moguće prekinuti najranije nakon tri dana poslije negativnog PCR testa”, navode iz Ministarstva zdravlja.  (RTCG)

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Jedan komentar

Objavio sandzaklive

DOKTORI TRAŽE NOVAC DA PORAĐAJU ŽENU?! LJUDI, DAJTE DA IH POHAPSIMO! Vučić šokiran pitanjem novinara o mitu u zdravstvu!

Novom Pazar / Dijasporac parkirao automobil ispred kontejnera, građani ga ”počastili” sa kesama smeća