in

Nova polemika oko Đokovića, fotografisan u avionu dok čita bez maske

Novak Đoković nastavlja da bude glavi protagonista u svjetskim medijima uprkos tome što ne igra na Australian Openu. Njegova deportacija iz Australije još uvijek izaziva polemiku, a najbolji teniser svijeta je izazvao još jednu kontroverzu pri povratku kući.

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija Novaka Đokovića na kojoj je srbijanski teniser prikazan dok čita knjigu, ali bez maske.Maska je obično obavezna u većini komercijalnih letova usred pandemije koronavirusa, što je dodatno izazvalo polemike oko Đokovićevog antivakserkog stava.

Jučer se pojavila informavija da su Novak Đoković i njegova supruga Jelena u junu 2020. godine, usred prvog vala pandemije koronavirusa, osnovali firmu QuantBioRes A/S, koja se bavi liječenjem korone, što je u suprotnosti s njegovim stavovima.

Također, objavljeno je da Đoković planira tužiti vlasti u Australiji zbog lošeg tretmana tokom 11 dana, koliko je proveo u ovoj zemlji ostavši na kraju bez vize.

Kako prenose australski mediji, Đoković potražuje 4,3 miliona australskih dolara zbog lošeg tretmana tokom ovogodišnjeg boravka u Melbourneu, gdje je trebao igrati Australian Open.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

U stravičnom požaru stradao Jusuf Z. – Sandzaklive.rs

Prvi Memorijalni turnir Dr Denis Bošnjak