in

Njihova ljubav je jača od bolesti: Mersija donirala bubreg suprugu Adisu i spasila mu život (FOTO)

Adis Ahmić iz Visokog, usled zatajenja bubrega, morao je na dijalizu, a zbog ozbiljnosti njegovog zdravstvenog stanja, lekari su preporučili transplantaciju.

Uz njega je sve vreme supruga Mersija koju je zaprosio kada je mu je došla u posetu u bolnicu, prenosi Srpskainfo.

S obzirom na to da nisu imali adekvatnog donora, Mersija je odučila da svom suprugu donira bubreg. Zbog troškova pretraga i operacije u Turskoj, pokrenute su humanitarne akcije, piše Avaz.

– Donor je trebalo da bude Adisov stric, ali se, nakon pretraga, pokazalo da i on ima obolenje i da ne može dati bubreg mom suprugu. Zato sam se ja odlučila da budem donor, a imamo istu krvnu grupu. Operisani smo pre pet dana u Turskoj i polako se oporavljamo. Hvala svima koji su pomogli – kaže Mersija Ahmić, Adisova supruga.

Adis ima 26 godina, a bubrežni je bolesnik već neko vreme. Zbog toga mu je pretilo potpuno zatajenje bubrega, imao je veoma visok pritisak, stradali su mu krvni sudovi, a sve je uticalo i na vid. Sve to je dovelo do opasnosti da mu prestanu raditi i ostali organi, pa je transplantacija bila nužna.

Zbog toga su humanitarci od maja ove godine pokrenuli nekoliko akcija za prikupljanje sredstava za Adisovo lečenje.

Autopijac.com

Samo za troškove Adisovih i pretraga njegovog rođaka, koji je bio potencijalni donor, izdvojili su oko 17.000 evra. Za troškove transplantacije Mersijinog bubrega Adisu platili su još oko 9.700 evra, prenosi Avaz.

Sada im preostaje da prikupe još oko 5.000 KM, a taj novac im je potreban da kupe lekove za terapiju nakon što napuste bolnicu.

Zbog toga pozivaju sve humane ljude da se odazovu i pomognu u skladu sa svojim mogućnostima uplatom donacija na žiro-račun: 1323002023835844 u NLB banci sa naznakom za lečenje Adisa Ahmića.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Pogledajte izraze lica Putinovih ljudi dok je proglašavao aneksiju

Nestala Pribojka – mladoj djevojci se gubi svaki trag