in

Nikezić (SSP): Izmišljene priče vlasti o ekonomskim uspesima Srbije

Autopijac.com

Predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić danas je izjavio da su izmišljene priče vlasti o ekonomskim uspesima i blagostanju Srbije, koja je danas jedna od najsiromašnijih evropskih zemalja i koju želi da napusti 83 odsto radno sposobnog…

Kako je istakao, u 2012. godini ukupan javni dug Srbije bio je 15,47 milijardi evra, što je u tom trenutku bilo 44,75 odsto BDP-a, odnosno ispod ograničenja od 45 odsto, predvidjenog fiskalnim pravilima iz Zakona o budžetskom sistemu.

Autopijac.com

„Devet godina kasnije javni dug zemlje je 28,72 milijarde evra. Ne znamo koliko ste zemlju zadužili tokom avgusta, ali znamo da ste u septembru izdali zelenu i konvencionalnu obveznicu, kojima ste nas zadužili za dodatnih 1,75 milijardi evra. To znači da je javni dug povećan na najmanje 30,47 milijardi evra, što je tačno 15 milijardi evra više nego kada ste došli na vlast“, naveo je Nikezić komentarišući izjave ministra finansija Siniše Malog o makroekonomskim kretanjima.

Na sajtu Ministarstva finansija, kako je rekao Nikezić, objavljeno je da je BDP Srbije na kraju 2011. godine bio 35,43 milijarde evra, a na kraju 2020. godine 46,47 milijardi evra, što znači da je povećan za 11 milijardi evra.

Beta

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

U Novom Pazaru verovatno dostignut maksimum ovog talasa epidemije

Policija će snimati utakmicu između Kragujevca i Novog Pazara