in

VIDEO / Nezapamćene poplave pogodile Saudijsku Arabiju: Voda na ulicama Meke nosila automobile

Foto: Tasnim news

Veliko nevrijeme sa jakim pljuskovima je ovog petka pogodilo grad Meku u Saudijskoj Arabiji, stvarajući velike probleme za lokalno stanovništvo. Video snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama pokazuju potopljene ulice na kojima se može vidjeti kako bujica vode nosi automobile.

Najkritičnija situacija je u Mekki, ali problemi su se pojavili i u drugim gradovima kao što su Džeda, Medina i Tabuka. Nacionalni centar za upravljanje krizama i katastrofama u Mekki je upozorio stanovnike da ne napuštaju svoje domove ako to nije neophodno i da će upozorenje biti na snazi do večeras u 21 sat. Obilne padavine su takođe očekivane u Džeddiju, zapadno od Mekke.

Autopijac.com

Vlasti u Džeddiju su saopštile da su 3.822 zaposlenika  za rješavanje problema uzrokovanih ovim nevremenom. Radni timovi su raspoređeni u 16 podopština i 13 centara za podršku širom grada.

Ova vremenska nepogoda je izazvala velike probleme za lokalno stanovništvo, ali vlasti su učinile sve što je u njihovoj moći da pomognu i pruže podršku građanima. Najvažnije je da se ljudi pridržavaju upozorenja i da se ne izlažu opasnosti ako nije neophodno.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Žena preminula nakon operacije smanjivanja grudi u privatnoj klinici u Beogradu

Na zahtjev mještana sječa starih stabala na groblju Gazilar /VIDEO/ |