in

Neverovatna slika stiže iz Sandžaka: Snijeg padao cijele noći, okovao planinska sela, a 17. je april

Nakon sunčanih aprilskih dana, koje su poljoprivrednici iskoristili za poljske radove, setvu ranih sorti krompira i drugih povrtarskih kultura, od jutros je u novovaroškom i zlatiborskom kraju osvanuo sneg. Visina bijelog pokrivača u višim dijelovima Nove Varoši iznosi od 5 do 7 centimetara.

Magistralni put od Zlatibora prema Novoj Varoši je prohodan, snijeg se čak i ne nalazi na kolovozu pa samim tim od jutros nije bilo ozbiljnijih problema na ovoj dionici puta, prenela je RINA.

Na kritičnim saobraćajnicama od Borove Glave do Kokinog Broda i od Nove Varoši ka Bistrici takođe nije dolazilo do problema na putu ali je snijeg ipak usporavao saobraćaj.

Snijeg je od jutros takođe okovao i visoka planinska sela ove opštine, svi seoski i nekategorisani putevi su prohodni, a snijeg je od podne počeo da se otapa. Žiteljima planisnkih sela na ruku ide činjenica da je spoljna temperatura u “plusu”.

Danas će biti hladno i vetrovito, duvaće umeren, povremeno i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar koji će uveče biti u slablјenju, kako je saopštio RHMZ.

Tokom poslepodneva u istočnim, centralnim i južnim predelima mestimično s kišom, na planinama sa snegom.
Povezani članci.

Crveni alarm za Jadran, orkanski udari bure, zatvoreni putevi

U Hrvatskoj je na snazi crveni meteo-alarm za cio Jadran zbog jake olujne bore i orkanskih udara.

Na području Rijeke očekuje se da bi bura mogla dostići i organsku snagu, odnosno najjači udari mogli bi biti i do 200 kilometara na sat. Jaka olujna bura duva i u ostalim jadranskim regijama.

Na Pagu su jutros u 10 sati udari bure bili 190 kilometara na sat.

Izvor:Rina/Telegraf

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

/VIDEO/ Pazarac primetio telefon kraj auta, zastao, uzeo, pa pogledao ka ljudima i otišao |

Kako ukloniti neprijatan zadah posle luka