in

Nemanja Šarović: Avganistan pokazao da je pogubno biti američki prijatelj

Povodom 20. godišnjice terorističkog napada u Njujorku i Vašingtonu, taj pokret je ocenio da je taj dogadjaj iskorišćen kao povod za okupaciju Avganistana sa ciljem uništenja Al kaide i talibana i da je Amerika u to uložila “neverovatnih 5,9 hiljada milijardi dolara”.

“Novac je potrošen delom na civilnu infrastrukturu ali pre svega na vojnu tehniku koja je, po svemu sudeći, netaknuta i maksimalno funkcionalna, prešla u ruke terorista. Verujemo da su talibani zahvalni Americi kao najdarežljivijem stranom investitoru koji im je omogućio da iz pustinje predju u gradove, i to besplatno opremljeni najsavremenijom vojnom tehnologijom”, navodi se.

U saopštenju se dodaje da najava talibana, koji su formirali privremenu vladu, da će upravljati u skladu sa njihovim tumačenje šerijatskog prava koje isključuje prava žena, dece, nacionalnih i drugih verskih zajednica, navodi na zaključak da je “biti američki neprijatelj opasno, ali da biti američki prijatelj pogubno”.

“Nakon pet godina prisustva u Siriji, Moskva je 2020. godine proglasila potpuno uništenje ISIS-a na sirijskoj teritoriji, a pre nekoliko dana nas je obradovala vešću da je na jugu Sirije u rejonu Albald palo i poslednje terorističko uporište. Rusija je čvrsto stala uz režim u Damasku koji je bio na udaru Zapada, sačuvala ga na vlasti i samim tim, sačuvala vladavinu prava i osigurala osnovne ljudske slobode nezamislive u državama u kojima SAD bombama širile demokratiju”, dodaje se.

Taj pokret je naveo i da, za razliku od drugih, Rusija ne stvara i ne obučava teroriste, ne donira im vojnu tehniku niti investira u infrastrukturu koju će prepustiti teroristima.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Objavio sandzaklive

Ronaldo se na Old Traford vratio sa dva gola, pobede Sitija i Arsenala

Cetinjani sa pjesmom Dina Merlina “Vojnik sreće” pozivaju na demonstracije