in

Nedim Nezirović: Postao sam glumac zbog novopazarske “Beton mahale”, u kojoj sutra igram

Predstava „Beton mahala“ vraća se u novopazarsko pozorište nakon sedam godina pauze. Pojedinim mladima iz Novog Pazara, ova predstava je bila „odskočna daska“ za mnogo veće uloge i angažmane. Jedan od njih, koji je nakon ove predstave upisao Fakultet za dramske umetnosti, smer gluma, je Nedim Nezirović, sada glumac u istoj toj predstavi.

Nedim Nezirović je neko o kome bruji cela Srbija, a nakon gostovanja na RTS-u, kada su on i njegov kolega Marko Grabež pozvali gledaoce da dođu na ekološki protest.

Publika u Srbiji je Nedima upoznala kroz serije „Klan“ i „Nečista krv“, dok su Beograđani mogli da ga gledaju i na daskama koje život znače u predstavi “Cement Beograd”, u Beogradskom dramskom pozorištu. A, za vikend ćemo ga gledati baš u Novom Pazaru.

Da li ste uzbuđeni što ćete posle sedam godina ponovo igrati u Novom Pazaru, u “Beton mahali”?

– Mislim da je to jako važno za grad, nove mlade i sve nas da se predstava, koja je nastala u Novom Pazaru i zbog njega, vrati svojoj kući. Mi smo obišli jedan ozbiljan krug po skoro čitavoj bivšoj Jugoslaviji i shvatili da Novi Pazar nije jedini sa svojim problemima i lepotama, već da ih ima mnogo i svuda. Za mene je ovo najbitnije igranje do sad, jer ću sagledati i svoj profesionalni i privatni život nakon skoro osam godina provedenih van rodnog grada.

Autopijac.com

Kako je došlo do ponovne saradnje sa novopazarskim Kulturnim centrom?

– Mi smo, nakon novog filmskog festivala “IKT” u Novom Pazaru, na kom sam bio član žirija, pričali o tome koliko je važno da se predstava ponovo igra ovde. I saglasili smo se. Drago mi je da je došlo do realizacije predstave.

Po vašem mišljenju, šta je bio razlog što se predstava nije igrala u Novom Pazaru prethodnih sedam godina?

– Ja iskreno ne znam ni zašto je došlo do toga da ta predstava, nakon premijere, bude skinuta sa repertoara. Nama nije bila namera da pravimo pozorište koje će biti zabranjeno. Taj epitet su joj dodelili ljudi koji su se osetili prozvanima. Verovatno oni nisu imali realne argumente za takav svoj postupak, pa nije ni čudno što se naša predstava, nakon dugo vremena, vraća na repertoar.

Kakvu poruku šaljete kroz lik kojeg igrate u predstavi?

-Moja uloga u predstavi je uloga mladog čoveka koji spoznaje lepote i pokušava da ukaže na probleme sredine u kojoj živi. To je uloga svih koji odrastaju u malom gradu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom veza.

Danas

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Došao iz dijaspore i divljao na igralištu svoje bivše škole /VIDEO/

Sve je bilo dogovoreno, ali je on bio neodlučan!