in ,

Neću dopustiti da se srpskom narodu zbog Srebrenice nabijaju kompleksi

Neću dopustiti da se čitavim narodima, u ovom slučaju srpskom, nabijaju kompleksi kao što su prethodno oni drugi nabijali Hrvatima radi Jasenovca i tako u krug, rekao je Milanović novinarima u Zagrebu poslije susreta s odlazećim predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom.

On je to rekao pošto su novinari pitali Pahora da komentariše Milanovićeve kontroverzne izjave o genocidu u Srebrenici, među ostalim, da postoje različite vrste genocide i da je “u historiji bilo puno većih zločina”.

Predsjednik Hrvatske je ranije više puta odbacio tvrdnje da je negirao genocid u Srebrenici, pa tako i na ručku s učesnicima regionalnog samita u Sloveniji čiji je domaćin bio Pahor. Slovenački predsjednik odgovorio je da Milanovića poznaje godinama i da imaju “zajedničke, ali i različite stavove”, prenijela je agencija Hina.

Milanović je zbog pitanja kritikovao novinara rekavši da je Pahora doveo u poziciju da ga ocjenjuje kao da je u Supertalentu ili MasterChefu, a također je pozvao novinare da prestanu da “manipulišu” njegovim izjavama o Srebrenici.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Begović: Smart siti u Novom Pazaru će promeniti budućnost celog kraja

Novi Pazar: Interventna pronašla KOKAIN I NOŽ