in

Nastavlja se suđenje novopazarskim funkcionerima zbog korupcije

Suđenje petorici funkcionera i zaposlenih u lokalnoj samoupravi Novog Pazara zbog malverzacija prilikom sprovođenja javnih nabavki biće nastavljeno sutra pred Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg suda u Kraljevu, piše radio Sto plus.

Oni su uhapšeni u novembru 2020. godine, a nakon sprovedene istrage, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu optužilo je u junu prošle godine pomoćnika gradonačelnika E.Š. i radnika Gradske uprave M.D. za produženo krivično djelo trgovina uticajem.

Krivičnim zakonikom Srbije, za djelo koje im se stavlja na teret, propisana je kazna od jedne do osam godina zatvora.

Nekadašnji direktor Zavoda za urbanizam S.LJ. optužen je za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, dok se radnici lokalne samouprave S.A. i A.I. terete za krivično djelo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Optužnicom je obuhvaćeno i odgovorno lice ponuđača na jednom od tendera E.V. koji se tereti za zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom.

Za krivična djela zloupotrebe službenog položaja i u vezi sa javnom nabavkom propisane su kazne zatvora od šest mjeseci do pet godina.

U istoj akciji bio je uhapšen i bivši direktor Javnog komunalnog preduzeća “Gradska čistoća” Emin Omerović koji je sa Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu zaključio sporazum o priznanju krivičnog djela.

Sporazum je prihvatio i Viši sud u tom gradu pa je Omerović zbog zloupotrebe službenog položaja pravosnažno osuđen na pet mjeseci zatvora, uslovno na godinu dana.

Izvor: Radiostoplus.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Velika bolest poltronskih sandžačkih portala

Selma Mekić „Feministkinja sa hidžabom“