in

Nakon što je ubio djecu, ubica nazvao njihovog oca

Stravičan masakr na Cetinju šokirao je ne samo Crnu Goru nego i cijeli region. Vuk Borilović (34) iz Cetinja jučer je ubio deset sugrađana, a šestero ih ranio.

Borilović je oko 15.30 sati ušao u stan svojih stanara i na vratima ubio jedanaestogodišnjeg M., zatim njegovog tri godine mlađeg brata, a zatim kroz prozor pucao u njihovu majku – Natašu Pajović Martinović.

Nakon što ih je ubio, nazvao je njihovog oca i supruga Miloša Martinovića i rekao mu: “Ubio sam i tvoju i svoju porodicu”, navode sagovornici crnogirskih Vijesti iz Uprave policije.

U narednih 45 minuta, na udaljenosti od ukupno 80 metara od svoje kuće, sijao je smrt, usmrtivši još sedam osoba i ranivši šest.

Autopijac.com

Nadležni su objasnili da je nakon ubistva Martinović ušao u komšijinu kuću gdje je ubio starije sugrađane – Danijelu i Dimitrija Drecuna te teško ranio njihovog unuka Aleksandra Drecuna (32). Na pragu te kuće ubio je i njihovog sina Rajka Drecuna (56), koji je potrčao prema kući kada je čuo pucnjavu.

Borilović je ubio i komšiju Milana Mitrovića (37), a potom strica Gorana Đurišića (54), a zatim je, idući ulicom, ubio komšije Aleksandru (52) i Danijela Radunovića (51).

Borilović je, kako navode svjedoci, opasan s dva redenika s municijom i puškom u ruci, skrenuo prema kući komšije I.J. i pozvao ga da iziđe napolje.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

-1 Points
Upvote Downvote

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

U Orahovcima kod Višegrada otvorena džamija i spomen-obilježje šehidima

ISPOVIJEST MAJKE UBICE VUKA BORILOVIĆA– Svetlana ispričala šta se dešavalo prije kobnog dana