in

Nakon šovinističkog pjevanja u kojima veličaju genocid, silovanje i ubijanje Bošnjaka oglasio se policajac iz Priboja

Nakon što je izašao video snimak sa proslave Nove godine u Priboju, na kojem policajci pjevaju šovinističke pjesme, u kojima veličaju genocid, silovanje i ubijanje Bošnjaka, oglasio se Dragan Zeković, jedan od prisutnih policajaca sa novogodišnjeg slavlja. Da podsjetimo javnost sa refrenima otpjevanih nacionalističkih pjesama:

„Srebrenice tako si mi mila,
Dabogda se tri put ponovila…“,

„Oj Pazaru novi Vukovaru,
Oj Sjenice nova Srebrenice…“,

„Oj Fatima đe su ti dimije,
u četnika oko Ledenika…“

Objavu policajca prenosimo u cjelosti:

“Poštovani sugrađani, kao neko ko je odrastao i živi u multietničkoj sredini, ko ima puno prijatelja Bošnjaka, želim da uputim izvinjenje svima koje je povredila pesma koja se čula te večeri i koja je poslala veoma lošu poruku. Posebno mi je žao što se dodatno kreira loša atmosfera, preuveličava i pokušava napraviti mnogo gorim nešto što se, ponavljam NIJE trebalo čuti na ovom veselju niti bilo gde drugo. Ovu pesmu nije pevala cela kafana, niti većina ljudi koji su nabrojani što se može videti na snimku. Za vreme proslave, nije bilo muzike uživo vec je ista pustana sa liste skinute sa interneta, (naglašavam da nije bilo pojedinačnog naručivanja i pustanja muzike, niti je sporna pesma bila nečija pojedinačna želja).

Navedena vesela atmosfera je bila od početka proslave i nije bila vezana za pojedinačne pesme. Posebno žalim što mi se obeležavanje najsrecnijeg dana u životu – rođenje sina pretvorilo u negativan kontekst usled nenamernog emitovanja sporne pesme.

Svima želim puno zdravlja i uspeha u Novoj godini, posebno mojim prijateljima Bošnjacima sa obećanjem da cu ubuduće na stihove ovakvih pesama reagovati isključivanjem muzike. Svako dobro.
Dragan Zeković

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

One Comment

Objavio sandzaklive

Dr. Fehratović: Sankcionirati i najstrožije kazniti genocidne izljeve mržnje u Priboju

Godinama unazad Priboju se susrećemo sa fašizimom od članova ministarstva unutrašnjih poslova