in

Nakon Putinovog govora rasprodani letovi iz Rusije: Cijene karata – nadrealne!

Karte na letovima iz Rusije brzo su se rasprodale u srijedu nakon što je predsjednik Vladimir Putin naredio hitnu mobilizaciju 300.000 rezervista, javlja Reuters.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu rekao je da će poziv biti ograničen na one s vojnim iskustvom, te da studenti i oni koji su služili samo vojni rok neće biti pozivani.

Autopijac.com

Unatoč tome, podaci Google Trends pokazuju skok u pretraživanjima za Aviasales, koja je najpopularnija ruska web stranica za kupnju karata za letove.

Direktni letovi iz Moskve za Istanbul u Turskoj i Erevan u Armeniji, oba odredišta koja Rusima omogućuju ulazak bez vize, rasprodani su u srijedu, prema podacima Aviasalesa.

Neke linije s međuslijetanjem, uključujući one od Moskve do Tbilisija, također nisu bile dostupne, dok su najjeftiniji letovi od ruskog glavnog grada do Dubaija koštali više od 300.000 rubalja (oko 5.000 eura) – što je višestruki iznos prosječne mjesečne plaće.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

HAOS U NAJAVI – U Rusiji počeli protesti protiv mobilizacije, već ima uhapšenih (VIDEO)

RUSIJA OSLOBODILA 10 RATNIH ZAROBLJENIKA – Među puštenim vojnicima i Hrvat, pregovore vodio saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman