in

Nakon napuštanja SPP-a: Tandir osniva Bošnjačko-srpski savez (BOSS)

blank
Screenshot/SANA

Nakon razmirica i podnošenja ostavke na sve funkcije u Stranci pravde i pomirenja (SPP), bivši narodni poslanik Zukorlićeve stranke, Samir Tandir, svoj politički put nastavlja graditi samostalno.

Tandir je jučer saopćio da je od dijela članova odborničke grupe SPP-a u Prijepolju formirao odbornički odbornički klub svoje buduće stranke pod nazivom Bošnjačko-srpski savez (BOSS). Kako saznajemo, riječ je o četiri odbornika od osam članova odborničke grupe SPP-a u lokalnom parlamentu Prijepolja.

“Danas smo formirali prvi odbornicki klub Bošnjačko Srpskog saveza-BOSS. Situacija u kojoj se nalazimo kao narodi i kao država kao region je kompleksna i pred nama je puno izazova. Samo zajedničkim snagama,autentičnih predstavnika Bosnjaka i Srba,možemo se uspješno nositi sa svim izazovima”, poručio je Tandir na društvenim mrežama.

Autopijac.com
blank

Podsjećamo, Stranka pravde i pomirenja je nakon loših izbornih rezultata na posljednjim izborima raspustila opštinski odbor u Prijepolju kojim je rukovodio Tandir, i upravo je jedini pad zabilježila u ovoj sandžačkoj opštini.

Tandir je kao kadar SPP u ranijem periodu dovođen u vezu sa brojnim aferama u Prijepolju, a u javnosti je kritikovan i zbog snishodljivog odnosa prema SNS-u.

Izvor: Sandzacke.rs

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Sonja Biserko: Politika u Beogradu samo čeka nove okolnosti da zaokruži “srpski svet”

SPP Prijepolje – “Srpsko-bošnjački savez” nije uspio značajno da nas ugrozi