in

NAJLJEPŠE ŽENE ARAPSKIH PRINČEVA

Iako oduševljavaju svojom ljepotom, znanjem jezika i diplomatskim sposobnostima, žene arapskih šeika često su u sjeni svojih prebogatih muževa, vladara arapskih zemalja i vladara naftnih bušotina.

Prekrasne, bogate i mažene, ove žene podižu svojim životima mnoge kontroverze. Neki smatraju da su zatočene u zlatnim kavezima, dok ih drugi hvale kao oličenja elegancije i profinjenosti, pritajene ženstvenosti.

Kako god bilo, neosporno je da se među ženama šeika mogu pronaći prave ljepotice, a mi smo izdvojili njih pet koje posebno fasciniraju svojim životnim pričama.
Princeza Haya bint Hussein

Princeza Haya je druga supruga sadašnjeg vladara Dubaia, šeika Muhameda bin Rašid Al Maktuma, a također i sestra jordanskog kralja Abdulaha II. Njihov brak potrajao je sve do 2019. kad je Haya pobjegla od supruga, te zatražila i dobila azil u Njemačkoj. Njen je bijeg privukao golemu medijsku pažnju, kao i sudska bitka s bivšim suprugom oko njihovo dvoje djece, princeze Jalile (rođene 2007.) i princa Zahyeda (2012.)

Haya trenutno živi nedaleko od doma princa Williama i Kate Middleton u vili od 85 milijuna funti, a dugo je isticala kako se boji za svoj život.

Haya je obrazovana u Europi, a priča čak 5 jezika, među kojima i ruski. Obožava konjički sport i jahanje, a natjecala se i u utrkama konja te je osvojila nekoliko natjecanja. Posebno je impresivno što je bila i na Olimpijskim igrama. Osim bavljenja sportom, vrijeme povodi i u radu s humanitarnim udrugama, a posebno je angažirana kada je riječ o podizanju o gladi u njezinom rodnom Jordanu.

Haya bint Hussein
Haya bint Hussein

Izvor: Profimedia
Moza bint Nasser

Šeika Moza je majka sedmero djece i druga supruga trećeg emira Katara, šeika Hamada bin Khalifa al Thania. Poznata je kao moderna žena koja slijedi islamska religijska pravila, ali ih kombinira i s zapadnjačkim načinom života. Obrazovana i samouvjerena, Moza je poznata po tome što je javno progovorila o tome kako se protivi poligamiji i nasilju nad ženama.

Njezin je život okupan luksuzom i glamurom, a Moza se ne srami javnosti pokazati čime ju njezin suprug obasipa. S obzirom da mu je rodila sedmero djece, Moza od svog muža očekuje samo najbolji tretman, a i dobiva ga. Često se s njim pojavljuje u javnosti u diplomatskim misijama, a sama obnaša i niz uloga u međunarodnim organizacijama. Također, ima i dva počasna doktorata, a uz sve to je i prekrasna orijentalna ljepotica.

 Moza bit Nasser

Moza bit Nasser
Moza bint Nasser
Izvor: Profimedia
Kraljica Rania al-Jasin

Autopijac.com

Kraljica Rania poznata je kao jedna od najljepših žena svijeta, a supruga je jordanskog kralja Abdulaha II. Zajedno imaju četvero djece, a među njima je i prijestolonasljednik Jordana. Rania je u zapadnim zemljama znana kao prava ljepotica velike elegancije i elokventnosti, a u svom se životu kao kraljica susrela s brojnim slavnim Prvim damama i predsjednicima svijeta.

Rania predstavlja modern Arapkinju, a njezina odjeća ne da nije tradicionalna već je često predvodnica modnih trendova svijeta. Obožava Armanijeve kreacije, a često ju se može vidjeti i u trapericama.

 Princeza Rania

Princeza Rania
Izvor: Profimedia

Princeza Deena Ali Al-Juhani Abdulaziz

Deena Abdulaziz je supruga saudijskog princa i sultana bin Abdulaziz Al Sauda, a s kojim ima i troje djece – kći i dječake blizance. Ova obitelj većinu vremena provodi u New Yorku, a sama Deena ima vrlo razvijen modni biznis te je poduzetnica. Ima cijelo carstvo modnih butika, a njezine su kolekcije prisutne na modnim revijama diljem svijeta.

Poznata je po svojoj kratkoj, odvažnoj frizuri, divnom osmijehu i figuri na kojoj bi joj pozavidjele mnoge žene. Također, bila je i prva žena na čelu arapskog izdanja Voguea.

 Deena Al-Juhani Abdulaziz

Deena Al-Juhani Abdulaziz
Izvor: Profimedia
Ameerah Altaweel

Ameerah je bivša supruga princa Al Waleed bin Talal Al Sauda, a par se razveo 2013. Prije no što ga je upoznala je bila novinarka, a upoznali su se upravo tako da ga je intervjuirala. Inače, diplomirala je sveučilištu u SAD-u poslovnu adimistraciju, a zanimljivo je da je ona prva saudijska princeza koja je javno odbila nositi tradicionalnu arapsku haljinu u javnosti.

Također, zalagala se u američkim medijima za prava žena u Saudijskoj Arabiji da voze, a općenito ju se smatra jednom od najljepših žena Orijenta.

Izvor story.hr

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

ISPOVIJEST MAJKE UBICE VUKA BORILOVIĆA– Svetlana ispričala šta se dešavalo prije kobnog dana

MASOVNI UBICA SA CETINJA TAJNO SAHRANJEN NA NEPOZNATOJ LOKACIJI |