in

Nagrada Hrvatskog dizajnerskog društva pripala je studiju koji je kupcima osvojio hit liniju

Autopijac.com

Najveći hrvatski proizvođač brašna “Granolio“u proljeće ove godine pojavio se u novom ruhu. Lansiranje linije posebnog brašna” Farina Speciale “osvojilo je i medije i kupce, a odmah iza te priče strategija brenda i dizajn ambalaže Studio Size. Mali butik studio koji želi stvarati samo za brendove koji znaju prepoznati vrijednost ideje na ovogodišnjem Sajmu dizajna Hrvatske osvojio je nagradu u kategoriji dizajn ambalaže, samo za brašno projekta “Farina Speciale”.

Svijet i naše brašno! Najtraženija stavka na početku pandemije dočekala je kupce u novom ruhu

Tim koji je dizajnirao novo brašno, kreativni direktor Andrej Virant Sadiković, video animator Ivan Radović, direktor i strateg brenda Ivan Fistrić i umjetnički direktor Jurica Koletić osmislili su liniju ambalaže koja se izdvaja od uobičajenog, konzervativnog dizajna ove kategorije proizvoda.

Paketi koji se ističu svojom funkcionalnošću, jer su informacije svedene na minimum, a fokus je na tipografiji i nazivu proizvoda, tako da kupci mogu brzo i lako prepoznati o kojoj se vrsti brašna radi, osvojili su članovi međunarodnog žirija.

Autopijac.com

Asortiman, koji prepoznatljivo dobro izgleda na policama trgovina, ali i na Instagramu, namijenjen je mlađim potrošačima koji vole eksperimentirati u kuhinji i kojima je svaka hrana bitna, baš kao i ambalaža proizvoda, koja se mora istaknuti na polici trgovine i izgledaju atraktivno na njihovom Instagramu.

U kombinaciji s upečatljivom tipografijom i minimalističkom formom, “Farina” je dobila prepoznatljiv vizuelni jezik i razlikovanje od konkurencije, upravo u vrijeme pandemije koronavirusa i proljetnog zaključavanja, kada je potraga za brašnom porasla do nezamislivih razmjera.

U pravo vrijeme, uz jasnu kreativnu viziju, Studio Size se pokazao manje-više. Vodeći se svojim prepoznatljivim, jednostavnim dizajnom i kreacijom dizajna “Farina Special”, osvojili su nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva koja je prvi put objavljena na mreži 21. godine ove izložbe.

Studio Size je već dobio nekoliko nagrada za svoj kreativni rad. U Hrvatskoj su im najveći klijenti Njuškalo, Ožujsko, Podravka i Infinum, najistaknutiji strani projekti su vizualni identiteti zanimljivih startupa iz Velike Britanije, ali i web dizajn talijanskog Nikea, a prepoznatljivi su i po brendiranju Fresh Island festivala i video za svjetski poznati trio. Swedish House Mafia. Dizajn, oglašavanje i brendiranje, kako za domaće tako i za inozemne klijente različitih veličina, njihov je fokus, a još više njihova strast.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Hyundai i30 1.5 DPi na testu: Dosadni kompakt postao faca, a tu je i novi početni benzinac

Uz novo izdanje Glorije, ne propustite EMMA kućni časopis i sjajne kupone s popustima za kupovinu u Emmezeti