in

“Nacionalna identifikaciona kartica treba da objedini Srbe”

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da bi inicijativa o kreiranju nacionalne identifikacione kartice trebalo da objedini Srbe, ma gdje živjeli, kao i da će o tome razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

– To je rezultat razgovora koji sam imao sa mnogim našim ljudima širom Evrope. To je nešto što je trebalo ponovo da nas okupi, da nas na neki način objedini – pojasnio je Dodik i dodao da je kartica namijenjena svim Srbima koji su prihvatili državljanstvo neke druge zemlje.
Prema njegovim riječima, ova nacionalna kartica namijenjena je Srbima koji se identifikuju sa Srbijom, Republikom Srpskom, srpskim narodom.

– Radi se o tome da mnogi naši, kada recimo odu u Austriju, uzmu njeno državljanstvo, ali oni ne prestaju da budu Srbi. Oni vremenom, na neki način, nisu se dovoljno asimilirali, ali nisu izgubili naš identitet koji se snažno pojačava – rekao je srpski član Predsjedništva.

Autopijac.com

Dodik je rekao da Srbi sa stranim državljanstvom kada hoće da kupe imovinu ili otvare firmu u Republici Srpskoj, imaju isti status kao i svaki drugi stranac, te dodao da bi im nacionalna identifikaciona kartica omogućila da imaju tretman kao i domicilno stanovništvo.

– Ideja nacionalne identifikacione kartice je da se da takvim ljudima koji se identifikuju sa Srbijom, Republikom Srpskom, sa srpskim narodom i njegovim vrijednostima, da sa takvom karticom, kad dođu u RS ili Srbiju, imaju status domaćeg lica – rekao je on za TV “Pink”.

On je dodao da bi takvu karticu trebalo dati svim Srbima u inostranstvu koji to žele, kao i njihovim supružnicima i djeci.

Izvor:Saff

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

“Žalosno je to kako Zoran Milanović govori o BiH i o Bošnjacima”

Hiljade ljudi na sahrani Mihaila Gorbačova, Putin nije došao