in

Na zgradi državnih institucija osvanula “stotka” u čast rođendana FK Željezničar

Naime, danas je na zgradi državnih institucija osvanuo broj “100” (stotka). Koji simbolizuje predstojeći rođendan, koji će klub i navijači proslaviti u subotu i nedjelju.

Klub s Grbavice je već počeo s pozivima na “rođendansku” utakmicu Premijer lige BiH. U kojoj će Plavi odmjeriti snagu sa starim rivalom Veležom.

Nema sumnje da će najvatreniji Željini navijači Manijaci na utakmici prirediti ugođaj kakav i dolikuje ovom jubileju. A oni su najavili i pravi spektakl za dan kasnije – 19. septembra, odnosno na dan kad je klub zvanično i osnovan prije 100 godina.

Na nekoliko stotina lokacija na području Opština Novo Sarajevo, Centar i Stari Grad. Bit će upriličen sinhronizovani vatromet kojim će Manijaci proslaviti 100. rođendan svog klub.

Također, Manijaci su pozvali sve svoje pripadnike i ostale navijače Željezničara da na utakmicu protiv Veleža dođu u svečanoj odjeći.

Izvor: klix.ba

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

U Foči uhapšen Radovan Veljović, osumnjičen za silovanje tokom rata

Begija Smajić zastupnike NSRS nazvala primitivnim: “Pišem ćirilicu bolje od vas, možda je više pišem od svih vas koji ovdje sjedite”