Foto: Mediji
in

Na Pešteri se uskoro izgrađuju kapitalni objekti

Poljoprivrednici na Pešterskoj visoravni uskoro će dobiti savremenu mlekaru, klanicu, ali i biogasno postrojenje, zahvaljujući investiciji iseljenika koji se vraćaju iz dijaspore.

U tom kraju nedavno su boravili delegacija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i predstavnici Biznis fondacije dijaspore i stranih ulagača. Investitori su, kažu, dobili maksimalnu pomoć države, koja je shvatila važnost projekta za kraj sa velikim mogućnostima za razvoj poljoprivrede, pre svega stočarstva. Njima su čelnici lokalnih samouprava Novog Pazara, Tutina i Sjenice predstavili poljoprivredne potencijale.

Kapitalni objekti koji će se graditi nisu važni samo za razvoj poljoprivrede,već i za opstanak mladih u tim krajevima, jer će se otvoritii nova radna mesta. Domaćin emisije “Plodovi” Zoran Maksimović razgovaraće sa predstavnikom ulagača o važnosti ovih planova, koji će se realizovati u pet faza.

Proteklo je mesec dana od kada je nastupila jesen. Došlo je vreme kada počinju pripreme zemljišta za podizanje novih voćnjaka. Ovog vikenda videćete i kako ti poslovi teku u okolini Suvodola.

(Prva tv)

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Foto: Mediji

Zukorlić: Apsolutno neprihvatljivo da nema Bošnjaka u Vladi Crne Gore

Vasković “uništio” Dodika: Gori si od svake pandemije, najveće si prokletstvo srpskog naroda u posljednjih 100 godina