in

Na Kosovu žele novu “Oluju”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je održao press konferenciju nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom. Medijima se obratio sam, a povodom situacija na Kosovu, odnosno kako on upozorava “promjene situacije u cijelom regionu”.

Kazao je kako su se na konferenciji trebali obratiti i on i Lajčak, ali da zbog delikatnosti situacije njega nije htio uvlačiti u sve.

“Od danas imamo potpunu promjenu situacije na Zapadnom Balkanu i potpunu promjenu situacije u Srbiji, posebno na Kosovu”, rekao je Vučić.

Navodi da je Kosovo kroz institucije donijelo dvije odluke koje za cilj imaju protjerivanje Srba. Naglašava kako su to podržale i Velika Britanija, Njemačka, Amerika, Francuska, Italija.

“Oni su donijeli dvije odluke, jedna se tiče uskraćivanja ulaska sa ličnim kartama na teritoriju Kosova. Druga odluka, kojoj je jedini cilj da protjeraju Srbe sa Kosova, naročito sjevera, da se napravi jedna nova ‘Oluja’ gdje bi njihovo ministarstvo ubijedilo da se registruju pod albanskim tablicama. Ako ih ne ubijede, onda će da im otimaju ne samo tablice, nego i vozila. Ko će poslije toga od Srba da ostane ni sami ne znaju jer računaju da će svi Srbi da napuste”, rekao je Vučić.

Kazao je kako mu nije problem što vlasti Kosova misle da su Srbi glupi nego jer misle “da su oni mnogo pametni”. Isto je poručio i zemljama koje su podržale odluke Kosova.

“Ovdje je jasno da nema dijaloga i razgovara. Bit će mnogo problema. Uvijek ćemo gledati da sačuvamo mir, ali drugi to ne žele, ne samo Albanci sa Kosova, nego i njihovi mentori”, dodao je Vučić.

Autopijac.com

Dodao je još i da su “svima puna usta teritorijalnog integriteta kada se govori o Ukrajini, a kada se pomene Rezolucija 1244, mnogi gledaju u daljinu”.

“Tom Rezolucijom se predviđa i povratak srpskih snaga na Kosovo. A sada da pitam kada će to da bude. Ovo se dešava zato što su bahati i arogantni, a mi nemamo nuklearno oružje ni naftu, pa mogu da nam rade šta hoće. Naš narod, razgovarao sam sa predstavnicima Srpske liste, neće to više da trpi. Neće da trpi upade njihovih jedinica. Dali su rok, i Priština planira opći napad na sjever Kosova 1. oktobra. I to narod treba da zna”, dodao je on.

Vučić je naveo da je suština u tome da Zapad sebi dozvoljava da može sve što im padne na pamet i “sve je na pravu zasnovano što oni kažu, makar nikakve veze sa pravom nemalo, a sa pravdom još manje”.

“Je li mislite da brinem kako ćete da reagujete. Kako ‘mali Putin’ govori o vama. Baš me briga. Izazivate krizu za krizom, sad se već u vazduhu držimo, a vi mislite da još treba da nas gurate. Nemamo kud više. Tako da bit će interesantno i ljeto i jesen, a ja ih molim, ne ovoga koji je možda lud ili ne, mene interesuje to koliko mu diriguju. Mene dirigenti zanimaju, a ja ih molim da svoju bahatost i aroganciju malo samo spuste. Da poštuju prava, onih koje su već ubijali, pa se nadam da im ne pada na pamet da to ponavljaju”, kazao je on.

Čitavu konferenciju možete pogledati na YouTube kanalu RTS-a.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

NOVA ODLUKA: STUDENTIMA PO 100 EVRA MESEČNO OD DRŽAVE! Objavljene nove cene domskog smeštaja i ishrane ZA AKADEMCE I UČENIKE!

BEOGRADSKI REŽIM PONOVO RASPIRUJE VATRU U REGIONU: Kurti najotvorenije zaprijetio ratom protiv Srba na Kosovu!