Na budvanskom i bečićkom bulevaru okačene trobojke

Srbija i bosnskohercegovački entitet Republika Srpska danas obilježavaju Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave – 15. septembar, kojim se obilježava 103. godišnjica proboja Solunskog fronta u Prvom svjetskom ratu Na budvanskom i bečićkom bulevaru okačene su preko saobraćajnica velike zastave trobojke. Redakciji Vijesti u Opštini Budva je rečeno da ne znaju ko je postavio trobojke na glavnim gradskim saobraćajnicama.

Srbija i bosnskohercegovački entitet Republika Srpska danas obilježavaju Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave – 15. septembar, kojim se obilježava 103. godišnjica proboja Solunskog fronta u Prvom svjetskom ratu. Početak proboja Solunskog fronta jedno je od ključnih datuma Prvog svjetskog rata.

Ideju o uspostavljanju zajedničkog praznika Srbije i Republike Srpske u javnost je iznijeta nakon sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Srbije Ane Brnabić sa rukovodstvom Republike Srpske u avgustu 2020. godine. To je veliki dan u nacionalnoj istoriji koji nije vezan samo za Srbiju već i za sve Srbe na prostoru bivše Jugoslavije.(Vijesti)

Total
1
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Related Posts