in

Muškarac živ sahranjen

Džon Edvards (66), bivši narkoman i alkoholičar “čist” je više od tri decenije, od kako se, kako je objasnio, susreo sa Bogom pre 27 godina.

Izvor: YouTube/Printscreen/Independent.ie

Za većinu ljudi, ideja da bi mogli da budu živi sahranjeni, prava je noćna mora. Međutim, muškarac iz Irske Džon Edvards nije imao taj problem. Naime, on je pre par godina sam odlučio da provede tri dana i tri noći ispod zemlje, zakopan u sanduku koji liči na mrtvački.

Ipak, nije bio u pitanju klasičan mrtvački sanduk, jer u njemu ne bi preživio toliko dugo. Njegov sanduk bio je osvetljen i opremljen tako da može uživo da se uključi na društvene mreže. Zvuči kao avantura, ali Edvards ne radi sve ovo zabave radi ili avanture.

Zbog zavisnosti od različitih supstanci, alkohola i težnje suicidnim mislima, izgubio je više od 20 prijatelja, pa je rešio da svoj život posveti da pomogne onima koji imaju isti ili sličan problem sa kojim se on borio veći deo svog života.

Otkako se okrenuo veri, pomaže zavisnicima molitvom, a oni mu se često obraćaju. Upravo zbog pisama, mejlova i poruka koje mu svakodnevno šalju, Edvards je odlučio da ide pod zemlju na tri dana.

“Moj plan je bio da na njihova pitanja odgovorim iz groba pre nego što oni sami završe u njemu. Želeo sam da im uputim poruku nade”, rekao je Edvards u razgovoru za medije 2017. godine, nakon što je izašao iz sanduka.

Kaže da nije klaustofobičan, ali ipak jeste bio malo uplašen. Isti čin, ponovio je iste godine tokom posete Americi, gde je takođe proveo tri dana sahranjen u zemlji, na Floridi. Edvards danas još uvek pomaže ljudima, i redovno na Jutjub kanalu objavljuje motivacione snimke i razgovara o problemima koji su mnogim ljudima izazov.

(MONDO)

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

HVO je išao od kuće do kuće, palilo i ubijao

“Genocid u Srebrenici i Jasenovac moraju biti stalni dio naše svijesti”