in

Muratović ne miruje: U izvršnom odboru BNV-a su vam dekani islamskih fakukteta iz PARARIJASETA i Mešihata

Admir Muratović je prigovarao na odluke o sastavu nove koalicije u Vijeću Bošnjačke nacionalne zajednice (BNV), ističući da SPP i SDA ne priznaju islamsku zajednicu u kojoj ima velik utjecaj druga od tih dviju stranaka, ali to ih nije spriječilo da podrže predstavnike druge islamske zajednice za izbor u organe Vijeća. 

On je također rekao da je koalicija u Vijeću potpisana od strane predsjednika političkih partija Sulejmana Ugljanina i Usame Zukorlića, što je odmah na početku zloupotrijebilo Vijeće. Muratović je također naglasio da nije imao priliku da predloži predsjednika na prvoj sjednici Vijeća i upozorio vladajuću većinu da ne zloupotrebljava konstruktivnost opozicije.

Muratović je također kritizirao sastav nove koalicije u Bošnjačkoj nacionalnoj zajednici (BNV) i posebno istaknuo paradoks da, iako SPP i SDA ne priznaju islamsku zajednicu u kojoj ima velik utjecaj druga od tih dviju stranaka, to ih nije spriječilo da podrže predstavnike druge islamske zajednice za izbor u organe Vijeća. 

Autopijac.com

On je rekao da se ne može govoriti o depolitizaciji Vijeća kada su u njemu potpisani predstavnici političkih stranaka. Muratović je također naglasio da je koalicija u Vijeću potpisana od strane predsjednika političkih partija Sulejmana Ugljanina i Usame Zukorlića, što je odmah na početku zloupotrijebilo Vijeće. On je također upozorio vladajuću većinu da ne zloupotrebljava konstruktivnost opozicije te da narod koji ne poštuje procedure koje je sam postavio nije narod već bezlična masa. Muratović je podnio prigovor na zapisnik sa prve sjednice Vijeća, naglasivši nepreciznost u formulaciji koja navodi da su svi vijećnici imali priliku da predlože predsjednika, dok u stvarnosti nije bilo tako.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Nakon početka rata u Ukrajini niko ne pominje KORONU. Šta se desilo sa virusom korona

Aladin Paučinac prozvao Vahidina Melajca – Šta si nam nanijetio Vahidine?