in

MUP Srbije: Nismo maltretirali sina Krivokapića, postupili smo profesionalno

„Postupajući po procedurama, kao i svaka policija i pripadnici MUP-a Srbije su štiteći, na prvom mjestu bezbjednost svojih pripadnika, izvršili kontrolu i legitimisanje lica“

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da su „lažni navodi koji su se pojavili u pojedinim crnogorskim medijima da je srpska policija navodno maltretirala sina crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića“.

U saopštenju MUP-a Srbije se navodi da je policija „i u ovom slučaju postupala profesionalno i u skladu sa zakonom obavila sve neophodne provjere uz puno poštovanje dostojanstva vozača i putnika u vozilu“.

Kasno sinoć „Vijesti“ su objavile da je porodica predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića odlučila da napusti Srbiju zbog incidenta koji se dogodio u petak veče u Beogradu. Kako je „Vijestima“ kazao izvor blizak porodici, policija u Beogradu je navodno repetirala pištolj na Krivokapićevog sina i člana njegovog obezbjeđenja.

„Naime, prilikom zaustavlјanja i kontrole vozila sa civilnim crnogorskim registarskim oznakama u kome su se nalazili M. K., sin crnogorskog premijera, i B. D., član njegovog obezbjeđenja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su postupali profesionalno, u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje njihovog ličnog dostojanstva. Postupajući po prijavi na sistem 192 da je primećeno lice koje ima pištolј i da se udalјilo vozilom „mercedes“ ka Prokopu, patrola Policijske stanice Savski venac, kao ozbilјna služba, brzo je locirala vozilo i bezbjedno ga zaustavila. Postupajući po procedurama, kao i svaka policija i pripadnici MUP-a Srbije su štiteći, na prvom mjestu bezbjednost svojih pripadnika, izvršili kontrolu i legitimisanje lica“, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Autopijac.com

Dodaju da se nakon izvršenih provjera policija udalјila „i ostavila im lično naoružanje“.

„Na osnovu svih iznijetih činjenica za očekivati je da bi svaka odgovorna policija, koja postupa u skladu sa zakonom, izvršila provjeru i utvrdila ko su lica koja posjeduju oružje, što bi vjerujemo da je obrnuta situacija učinila i crnogorska policija. Koja policija sveta ne bi naoružana prišla nepoznatom naoružanom licu? Ističemo da je MUP Srbije ponudio neposredno fizičko obezbjeđenje članovima porodice Krivokapić koji žive u Beogradu, ali da su to odbili. Takođe, očekujemo od naših, ali i stranih državlјana da na pristojno ponašanje policijskih službenika odgovore na isti način i da ne zloupotreblјavaju policiju za svoje dnevnopolitičke potrebe“, zaključuje se u saopštenju MUP-a Srbije.

Izvor Berane Online

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

‘NIJE MI DO HRANE, NE MRDAM SE!’ Milomir Marić otkrio kako se oseća, a evo kada je primetio prve simptome korone!

‘NIJE MI DO HRANE, NE MRDAM SE!’ Milomir Marić boluje koronu!

Dva smrtna ishoda, 6 pacijenata na raspiratorima