in

MUP: Crnogorska poslanica zadržana zbog tableta sa liste psihoaktivnih supstanci

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je, reagujući na saopćenje Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore, istaklo da srpska policija postupa isključivo po zakonu i da je crnogorska državljanka D.S. zadržana zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo neovlašćeno držanje opojnih droga.

“Ističemo da je prema njoj postupano u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje ličnog dostojanstva, zbog čega ne shvatamo značenje poziva Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore da vlast Srbije i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prestanu sa nekorektnim postupanjem prema crnogorskim poslanicima“, navodi se u saopćenju MUP.

Dodaju da je činjenica da je D.S. na graničnom prelazu između Crne Gore i Srbije zadržana od strane pripadnika Granične policije zbog posjedovanja tableta sa liste psihoaktivnih supstanci i da će protiv nje biti podnijeta krivična prijava zbog osnova sumnje da je izvršila krivično djelo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Autopijac.com

“Uvjereni smo da se Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, kao državna institucija, zalaže za poštovanje zakona i njegovu jednaku primjenu prema svima, bez obzira na funkciju koju obavlja. Zakoni u Srbiji su isti za sve i sigurni smo da i Crna Gora teži ka tome“, poručili su iz MUP-a.

Podsjetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore je ranije saopćilo da “privođenja i maltretiranja poslanika crnogorske skupštine nisu mjera dobrosusjedskih odnosa i ne nailaze na odobravanje nikoga u političkom životu kako Crne Gore, tako ni Srbije, bez obzira na kom se delu političkog spektra nalazili“.
Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dješavanjima u Sandžaku i šire zapratite našu facebook stranicu SandzakLive OVDJE

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Tamara Nikčević: Hoće li Crnogorci nestati kao 8.000 Bošnjaka Srebrenice?

ATMOSFERA PRED ATENTAT Pročitajte tekst Sjeničkih novina zbog kojeg je ubijen Edin Hamidović

ATMOSFERA PRED ATENTAT Pročitajte tekst Sjeničkih novina zbog kojeg je ubijen Edin Hamidović