in

MOŽETE LI ŽIVETI NA TIKTOK MREŽI U SRBIJI? Korisnici moraju prikupiti desetine miliona pregleda za prosječnu plaću

Ako želite biti stalno zaposleni, spremite sjajan sadržaj!

Izvor: MONDO / Samsung

TikTok mreža brzo je napravio revoluciju u društvenim medijima.

Fanatičari društvene mreže, dugo su razmišljali o tome kako unovčiti svoje kratke videozapise i zaraditi što više novca od snimanja TikTok -a.

Zainteresovana za mogućnosti zarade na TikTok platformi, kompanija Cashfloat, obradio je podatke koje je prikupio Lick.co i otkrio koliko je pregleda potrebno građanima 44 evropske zemlje da zarade prosječnu godišnju plaću na ovoj mreži.

To su neto iznosi, a Cashfloat kompanija ekskluzivno za SmartLife otkrili su koliko korisnika ove mreže u Srbiji treba pregledati kako bi zaradili 6.744 eura, koliko su otkrili da je prosječna godišnja neto plaća u Srbiji (562 eura mjesečno).

Da biste u Srbiji zaradili pomenuti iznos, potrebno ga je skoro prikupiti 22 MILIONA pregleda TikToka za godinu dana!! Konkretno, potrebno je 21.692.943 TikTok recenzije!! Svakodnevno je domaćem tiketu potrebno čak 59.432 pregleda, što je, priznaćete, izuzetno veliki broj!

Prije svega ovoga, kvalificirati se za TikTok Creator Fund, morate imati 10.000 potvrđenih pratilaca i najmanje isti broj jedinstvenih recenzija u posljednjih 30 dana.

Prema tim parametrima naša zemlja je na 33. mjestu u Evropi. To je na prvom mestu Liechtenstein, i slijedite ga Švajcarska,, Luksemburg,, Danska,, Norveška,, Sweden,, Ireland,, Austrija,, ujedinjeno kraljevstvo i Njemačka.

Ovaj iznos ne uključuje sponzorirane postove, samo zaradu generiranu isključivo od recenzija!

U Lihtenštajnu, da bi zaradio godišnju neto platu, Tiktoker mora prikupiti čak 188.577.327 pregleda, u Švicarskoj 174.226.727, a u Luksemburgu 137.879.129. Godišnje plate u ovim zemljama procjenjuju se na 58.644 eura, 54.144 eura i 42.876 eura.

U tabeli dostavljenoj za SmartLife, Cashfloat prikazuje prve 22 zemlje na listi prema istim parametrima. Sa Srbijom, Hrvatska nalazi se na 26. mjestu, Crna Gora odmah iza nas, Bosna i Hercegovina u 36, Republika Makedonija na 37, a posljednji na listi je Armenia.

Zanimljivo je da se u svijetu svakog mjeseca pojavi najmanje 57.200 ljudi upitao je u potrazi obratio “Kako zaraditi na TikTok mrežama“I najmanje 33.600 pretraživanja”Kako nabaviti pratioce u TikToku“.

 

Izvor: mondo.rs

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Hrvatsku pogodio jači zemljotres – 5,1

Zukorlić: Zaustaviti politiku zapošljavanja u državnim institucijama u Sandžaku na štetu Bošnjaka