in

Momak u Turskoj 20 godina bio nepokretan: Uz pomoć doktora prohodao

Abdullah Yigit je prije 20 godina doživio saobraćajnu nesreću u gradu Kutahya, koji se nalazi unutar Egejske regije u Turskoj, nakon koje je ostao nepokretan.

Abdullah je zbog lomljenja kičme 20 godina ostao ‚prikovan‘ za invalidska kolica. Nakon strašne nesreće koju je doživio sa samo 19 godina, obilazio je razne bolnice kako bi ponovo mogao stati na svoje noge. Išao je na liječenje i u Ukrajinu, gdje je ostao tri mjeseca. Poslije toga se ponovo vratio u Tursku, gdje je pokušavao da se izliječi u raznim turskim bolnicama.

– Prije otprilike šest mjeseci sam saznao da se pacijenti iz svih zemalja svijeta liječe u bolnici u Kutahyi, te sam ponovo odlučio da se liječim, kazao je Yigit.

Autopijac.com

Istakao je i da je mnogo lijep osjećaj ponovo stati na svoje noge nakon 20 godina.
– Napustit ću bolnicu tek kad ozdravim u potpunosti, rekao je Abdullah.
Doktorica Fatma Yaman koja radi u bolnici u kojoj se liječi Abdullah, kaže da sada može sam da sjedi bez ikakvih pomagala, te da je to veliki napredak, jer se Abdullah deset godina nije liječio nikako.

Istakla je i da je uz pomoć osoblja počeo da hoda uz pomagala naravno, ali da je to veliki uspjeh, te da su oni mnogo sretni kada pomognu svojim pacijentima.

Anadolija/Balkan News

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Medicinski tehničar ubijao pacijente ubrizgavanjem vazduha

Narodna biblioteka „Dositej Obradović“ daje besplatne članske i za đake prvake OŠ “Vuk Karadžić”