in

Mjesto susreta i novih uspomena u Zadru: Nova odjeća jednog od najstarijih hrvatskih kafića

Upravo ova povijesna zgrada koja datira iz 19. stoljeća čini ovaj kafić drugačijim od svih ostalih na ovom području.

Crkva sv. Lawrence izuzetno je zanimljiv spomenik graditeljske baštine koji privlači pažnju stručne javnosti. Smješteno je usred glavnog grada Narodni trg i jedna je od rijetkih djelomično sačuvanih crkava u koju se ulazi kroz kafić. Crkva je obnovljena i očuvana 1988. godine i služi kao atraktivan izložbeni prostor u kojem sada možemo uživati ​​u druženju sa voljenima.

Posebnu počast daju stropovi koji su u nekim dijelovima visoki i do osam metara. Tijekom obnove, svaki detalj je pažljivo razrađen i usklađen sa zahtjevima konzervatora. U Lovre se ulazi sa trga na kojem se nalazi vanjska terasa bara s kojeg se pruža pogled na cijeli trg.

Pročitajte i: Blago iz vitrine: Jedinstveni ručno oslikani komadi koji će unijeti dah prošlosti u vaš dom

Vanjska terasa podijeljen je na gornji i donji dio i ima ukupni kapacitet od četrdeset stolova. Ukrašen je dizajnerskim talijanskim namještajem, a popločavanje je imitacija mramora s detaljima zlatnih natpisa. Divno veliki pitari sa lovorom krasi terasu kojoj se tako daje pravi mediteranski štih.

Prednja strana ovog jedinstvenog prostora rezervirana je za prostrani veliki bar i sjedala koja privlače plavu boju plišanih stolica. Veliki zid je priča za sebe. Drvena konstrukcija koja se proteže cijelom dužinom nije je prekrivala, ali ističe njegovu povijesnu priču. U dekoraciji se koriste drvo, kamen, čelik i pliš što daje posebnu toplinu. Dominiraju staklene površine razigrana grafika što budi emocije.

Renoviranjem se željelo naglasiti sve ono što je najupečatljivije u samom prostoru, a to su prekrasni kameni zidovi i pod koji je nastavak postojeće crkve. Primarni cilj bio je oživjeti prostor i tijekom cijele godine organizirati razna događanja, druženja, bankete i proširiti ponudu s osnovnog ugostiteljstva.

Pročitajte i: Ivanka Trump i njen suprug više nisu podstanari! Otvorili su vrata svoje nove kuće: Zavirite u čak šest spavaćih soba

Sa samim ukrasom Lawrence postaje i posebno mjesto kada je u pitanju gastro ponuda. U ponudi je više od 60 vrsta vina, a ponuda uključuje sve vinare u Zadarskoj županiji. Između ostalih tu su Fiolić Maraština, Degara Pošip, bijeli sauvignon bora i maraški likeri, koji je jedan od zaštitnih znakova grada. Posebnost ponude je kroasan Maraska.

Između ostalog, u ponudi će biti brojni proizvodi hrvatskih i talijanskih proizvođača iz nedavno otvorenog Zadra La Riserie, koju ćemo rado pripremiti u vlastitom domu. Koncept ponude će se mijenjati ovisno o godišnjim dobima.

Lovre je mjesto za susret i stvaranje novih uspomena kojih ćemo se rado sjećati.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Test: Hyundai Bayon 1.0 T-GDI DCT izgleda moderno, ima puno prostora i odličan motor od 100 KS

Vodič za duboko plavo: Uronite u sve nijanse boje mora i neba u svom domu