in

Milorad Dodik uputio kletvu svakom Srbinu koji bi…

Milorad Dodik jučer je uputio kletvu svakom Srbinu koji bi raspravljao o zakonu o državnoj imovini u Parlamentarnoj skupštini BiH.
„Republički organi i organizacije imaju jasne odgovornosti u tom pogledu. Oni moraju znati da mi ne damo imovinu. Neka je proklet svako onaj od Srba koji ikada dođe u poziciju da raspravlja o zakonu na nivou BiH”, kazao je Dodik poslije sastanka predstavnika vladajuće koalicije u Banjaluci.

Etnolog Lasta Đapović, koja se u svojim radovima bavila fenomenom kletvi kod Srba, objašnjava da je kletva izraz nemoći, očaja ili bijesa pojedinca, pa i čiste zlobe.

Kletva kod Srba ima dugu tradiciju. Kletva cara Lazara spada među najstarije srpske kletve. Mnogi Srbi vjeruju da još uvijek nisu “skinuli” prokletstvo koje na njih bačeno prije skoro sedam vjekova.

“Ko je Srbin i srpskoga roda i od srpske krvi i kolena, a ne doš’o na boj na Kosovone imao od roda poroda,ni muškoga ni devojačkoga! Od ruke mu ništa ne rodilorujno vino, ni pšenica bela, Rđom kapo dok mu je kolena!”

Izvor:Saff

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Izljevi bijesa na ruskoj TV nakon gubitka nacionalnog ponosa, bilo je i suza

Srbija / Radnica Pošte (56) KRALA OD KLIJENATA, uzela 2,2 MILIONA DINARA!