in

Milionski projekat i izborna volja građana Tutina ugroženi zbog Ljajićeve neodlučnosti

Sjednica Skupštine opštine Tutin zakazana je za sutra, a pred odbornicima će se naći važna tačka – formiranje regionalnog centra za upravljanje otpadom na području Raške, Novog Pazara i Tutin, kao i osnivanje zajedničkog preduzeća koje će se time baviti.

Ovim bi se riješio višedecenijski problem opštine Tutin kada je u pitanju odlaganje i upravljanje otpadom. Cijeli projekat vrijedan je više miliona eura, a biće sufinansiran iz fondova Republike Srbije i Evropske unije.

Grad Novi Pazar i opština Raška već su dali saglasnost za regionalnu deponiju, čeka se još odluka Skupštine u Tutina, a kako je SDA izgubila većina, skupštinska zasijedanja se odlažu, pa je cijeli projekat ugrožen.

Autopijac.com

Kako saznajemo, u toku su pregovori između SPP-a, GG “Tutin na prvom mjestu”, SDP-a i SNS oko formiranje nove većine. SPP je dala dva prijedloga za formiranje nove većine.

Jedan u kojem bi predsjednik pripao SPP-u, a Bajru Gegiću i SDP-u 55% vlasti i drugi u kojem bi predsjednik bio Bajro Gegić, a SPP-u ključne funkcije i 60% vlasti. Saznajemo da tranziciju vlasti u Tutinu ugrožava Rasim Ljajić, koji bi sa dva odbornika da uzme i predsjedničko mjesto i većinu važnih funkcija u vlasti, na šta SPP ne pristaje.

Tim povodom se oglasio i predsjednik odbora SPP u Tutinu Zaim Redzepovic koji je rekao da sa dva odbornika Ljajić sutra donosi odluku o sudbini Tutina.

– Da li će se kao alibi za podršku aktuelnoj vlasti iskoristiti milionski projekat o izmještanju deponije ili će se prosto ispoštovati izborna volja građana Tutina i taj problem rješavati nova vlast? Ucjenjuje državu i ucjenjuje građane Tutina… Na nama iz SPP je da se borimo i za nas je volja građana Tutina na prvom mjestu, kazao je Redžepović.

Po svemu sudeći milionski projekat i izborna volja građana Tutina biće ugroženi zbog Ljajićeve neodlučnosti.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Povećanje broja obolelih od korona virusa u Novom Pazaru

Krivične prijave protiv rukovodstva novopazarske toplane zbog zagadjenja