in

Mihailo: Vlast da se urazumi, svetosavski ekstermisti provociraju novu Srebrnicu i Vukovar

Izuzimanje Cetinjskoga manastira iz državnoga vlasništva i nezakoniti upis u vlasništvo Beogradske patrijaršije, provocira političku atmosferu koja može da tendira ekstremizaciji političke situacije, kazao je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

“Mislimo i vjerujemo da je akterima nezakonitoga prijepisa to i cilj. Pozivamo ih da se urazume i ne vrijeđaju crnogorsko državno i nacionalno dostojanstvo”, ističe Mihailo.Cetinjski manastir je, poručuje, srž i biće same Crne Gore.

“Simbol njenoga trajanja i nekadašnje državno sjedište koje ne trpi okupatorsku nogu. Oličena u Joanikiju Mićoviću, upravniku okupacione organizacije, Cetinjske filijale beogradske patrijaršije, ona je ugazila u njega.

Zbog njega i zbog upisa samoga manastira na Srbiju, Crnoj Gori nanijeta je uvreda koja će proizvesti odgovor”, navodi Mihailo.A onda je dodao.“Ne treba da upozoravam Vladu da on nikada nije bio vlasništvo Srbije, niti će Crnogorci to dozvoliti. Očito da su svetosavski ekstermisti, dokazano skloni da ugaze u epohalne zločine, ovladali javnom scenom i bojimo se, da ovakvim aktima, provociraju novu “Srebrnicu” i “Vukovar”.

Kako sila nije u nama nego u vlasti, ponovo je pozivamo da se urazumi, ovo pitanje riješi na pravedan način i Cetinjski manastir ponovo upiše u vlasništvo crnogorske države”, poručuje Mihailo.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Foto instagram printscreen

DIJANA HRKALOVIĆ MINISTRU SLALA SLIKE U DONJEM VEŠU! Evo fotke na kojoj pokazuje GAĆICE

Meštanin Leposavića žalio se IPŽP-u: Neko je glasao umesto mene