in

Mask: Ako UN objasni kako će sa šest milijardi dolara rešiti glad u svetu prodaću deonice i dati svoj novac

Američki milijarder Elon Mask rekao je da će prodati sve deonice Tesle i rešiti glad u svetu ako mu neko iz Svetskog programa za hranu UN-a objasni kako se to može sa šest milijardi dolara.
On je to napisao u odgovoru na tvit Elija Davida, vodećeg stručnjaka za veštačku inteligenciju, koji je objavio da 2 odsto čitavog Maskovog bogatstva iznosi šest milijardi dolara, dok je Svetski program za hranu UN-a u 2020. prikupio 8.4 milijarde dolara.

Nadovezavši se na to, Mask je postavio pitanje kako to nije rešilo problem gladi u svetu.
Nekoliko minuta kasnije opet tvitovao i rekao da UN-ovo objašnjenje, odnosno finansijski plan, mora da bude transparentan kako bi javnost videla tačno gde je i kako novac potrošen.

Pre četiri dana šef Svetskog programa za hranu Ujedinjenih nacija izjavio je da mala grupa bogatih pojedinaca može da pomogne u rešavanju gladi u svetu sa malim delom svoga bogatstva.
“Milijarderi bi trebalo da jednokratno priskoče u pomoć”, rekao je David Bislej za CNN, navodeći posebno dva najbogatija čoveka na svetu, Džefa Bezosa i Ilona Maska.

“Šest milijardi dolara za pomoć 42 milona ljudi koji će doslovno umreti ako im ne pomognemo. Nije komplikovano”, dodao je.
Direktor Tesle Ilon Mask poseduje bogatstvo u vrednosti od 289 milijardi dolara, što znači da Bislej traži donaciju od samo dva odsto njegove imovine. Bogatstvo američkih milijardera gotovo se udvostručilo od početka pandemije.
index.hr

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

KUĆNI PRITVOR ZA DVOJICU BJELOPOLJACA: Policajcu prijetio „znam gdje živiš, znam ti sina“

Od korone preminula tri pacijenta iz Raške i jedan iz Novog Pazara