in

Marokanski igrači koji su podržavali Palestinu dobiće sve što požele – od Izraelca |

Marokanski reprezentativci igrat će u srijedu od 20 sati polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Francuske, a ako uspiju da prođu u finale, dobiće veliki bonus od izraelskog biznismena. Naravno, u slučaju da isti prihvate..

Marokanci su hit Svjetskog prvenstva. Od početka igraju lijep nogomet i prikupljaju simpatije cijelog svijeta. Idu korak po korak. Nakon grupne faze na koljena su bacili Špance, a potom i Portugalce u četvrtfinalu.

Na red je došla Francuska. Aktuelni prvak svijeta ulazi u polufinalni duel kao veliki favorit, ali niko više ne smije otpisati Maroko, koji je postao prvi afrički tim u polufinalu jednog svjetskog prvenstva.

Marokanci su već napunili kasu Nogometnog saveza svoje zemlje, a dobijaju i lične premije, iako neki poput Hakima Ziyecha iste samo usmjeravaju u fondacije koje se brinu o siromašnim porodicama u Maroku.

Sada ih je spreman dobro novčano nagraditi izraelski biznismen Yossi Dahan. Direktor Eldana, najvećeg izraelskog konglomerata za lizing i iznajmljivanje automobila, rekao je da je zadovoljan podvizima koje Marokanci postižu na Svjetskom prvenstvu.

“Ne vjerujem da postoji riječ na hebrejskom koja bi izrazila moju radost. Napustio sam Maroko, ali Maroko je još uvijek u meni. U mom srcu i u krvi je 20% Marokanaca. Moji prijatelji u Maroku su tako sretni. Na neki način, ova pobjeda im je dala novi status”, rekao je biznismen porijeklom s Maroka.

Kako bi materijalizirao ovu radost, Yossi Dahan je odlučio ponuditi po 10.000 dolara za svakog od 26 igrača u Kataru, nakon njihovog plasmana u polufinale.

Isti bonus biće obnovljen i za polufinale i finale, obećao je. “Želim da izrazim svoju radost doniranjem novca reprezentativcima. To je moj lični novac, nije moja kompanija ta koja daje”, insistirao je donator.

Dahan je još kazao da “još uvijek nisam ništa dao”, ali svakako je spreman da pošalje novac igračima kao vid premije. O tome je obavijestio i predsjednika Nogometnog saveza Maroka.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Budžet Novog Pazara 3,7 milijardi, građani za postavljanje kamera, izgradnju trotoara i čišćenje divljih deponija |

Nositelji lista: Nastavljamo pregovore, dosta je bilo svađa i podjela