in

„Mali Tajson“ iz Prijepolja pokorio Srbiju, sada želi do zlata na Svetskom prvenstvu

Prijepolje – Almir Memić je jedna od najvećih nada srpskog boksa. Momak rođen u Prijepolju već je zaradio nadimak „mali Tajson“, a ove godine je osvojio zlatnu medalju za Srbiju na međunarodnom turniru u Sofiji u kategorijji do 75 kilograma, kao i zlato na omladinskoj „Zlatnoj rukavici“.


Almir Memić, Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs
Njega i ostale reprezentativce u boksu očekuje najveći izazov u karijeri na predstojećem Svetskom prvenstvu koje se održava u Beogradu. Memić je optimista kada su rezultati u pitanju.

„Od reprezentacije Srbije očekujemo dosta jer smo imali već dva ciklusa priprema na Zlatiboru. Mislim da smo u odličnoj formi, nadamo se da ćemo ostvariti najbolje uspehe“,rekao je u razgovoru za naš portal.

Sebi je postavio najviše ciljeve. „Na državnom prvenstvu sam uzeo zlato, trudiću se i da na Svetskom prvenstvu dođem do najvišeg odličja“, optimista je Memić.

Dodatan motiv za sve takmičare biće i bogat nagradni fond koji se po prvi put dodeljuje na jednom ovakvom takmičenju.

„Mnogo nam znače finansijske stvari, mnogo smo motivisaniji, nagrade su odlične. Biće veoma jaka konkurencija u svakoj kategoriji“, isitče Memić.

Veruje da srpski tim konačno može da donese i medalje sa jednog ovako velikog takmičenja.

„Da ne mislim da mogu do medalje, ne bi sve ovo radio godinama. Svi smo ravnopravni, mislim da može dosta nas da donese medalju Srbiji“, bez uvijanja je istakao Memić.

Svetsko prvenstvo će se održati u Beogradskoj areni od 24. oktobra do 6. novembra.

Izvor: Nova

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Sandžak: Dok je brao kleku u šumi napao ga medvjed

Podgorica: Uhapšen nakon što je pokušao da opljačka dvije džamije