in

Luksuzni hotel u Splitu ljeto dočekuje u novom ruhu: prozračan i moderan interijer savršen je za opuštanje

Prošla je godina, uz niz novih okolnosti, na dnevni red unijela pregršt novih izazova, ali to nije poljuljalo entuzijazam ekipe koja stoji iza kultnog splitskog odmarališta Le Meridien Lav.

Umjesto da čekaju “neka bolja vremena” i unatoč mišljenju mnogih da “ovo nije pravo vrijeme za velike investicije”, uprava odmarališta Le Meridien Lav zasukala je rukave i započela temeljitu i opsežnu obnovu, zbog čega luksuzni hotel u odmaralištu dočekuje goste ljetne sezone u potpuno novom, osvježenom ruhu.

Upravo završena ‘proljetna faza’ obnove hotela samo je prva od tri planirane faze obnove koja će Le Meridien Lav dati potpuno novi izgled.

Pročitajte takođe: Strast je pronašla u dizajnu ogledala: detalji izrađeni od rafije, konopa i lana daju elegantan dodir bilo kojem prostoru.

U prvoj fazi, koja je upravo završila, kultni splitski hotel obogaćen je novim vizualnim identitetom smještajnih kapaciteta, ali i javnih prostora poput predvorja, recepcije, bara i ulaza u hotel. Temeljna ‘preobrazba’ hotela povjerena je timu međunarodnog arhitektonskog ureda Atellior, koji mu je dao prozračan i moderan izgled, a pritom nije gubio iz vida bogato naslijeđe i značaj hotela u identitetu Splita i kolektivnom sjećanju na njeni stanovnici.

Zbog toga se koncept preoblikovanja temelji na kombinaciji mediteranskog ambijenta i stila brenda srednjeg vijeka, a društvena vrijednost integrirana je u dizajnerska djela u hotelskim sobama s potpisima fotografa poput Feđe Klarića i Stanka Karamana koji su dokumentira život na ulicama Splita od 1960-ih.

Od ove sedmice goste će dočekati 180 obnovljenih soba u dva hotelska bloka iznad marine, obnovljene su kongresne dvorane, a novost u Lavu je i to što je hotel ove sezone bogatiji sa još tri poslovne dvorane za sastanke i druge događaje . Hotel sada ima čak 12 kongresnih dvorana i prostorija za priredbe, a dvorane su nazvane po poznatim splitskim umjetnicima poput Meštrovića, Marulića, Vidovića … No, tu vijest ne završava.

Pročitajte takođe: Sivo i bijelo odlaze u istoriju! Danijela Dvornik kuhinju je uredila prema novim trendovima u enterijeru

Osim hotelskih soba i javnih prostora u novom ruhu, Le Meridien Lav može se pohvaliti novim vinskim podrumom i luksuznim, modernim apartmanom od 143 kvadratna metra s prostranom terasom s nezaboravnim pogledom na marinu, začinjenim jacuzzijem i sunčalištem s pogledom na more. obližnja ostrva. Međutim, pored estetike, tijekom obnove uzete su u obzir i druge funkcije koje prostor treba zadovoljiti.

“Jedna od glavnih uputa iz hotela bila je dizajniranje sobe koja odgovara karakteru odmarališta, ali može zadovoljiti sve potrebe hotelskog gosta koji ima i konferencijski centar. To je značilo dizajniranje više prostora za garderobu, ukidanje klasičnih hotelskih dijelova poput stolova i stolica “Kada je javni prostor u pitanju, najveći izazov bio je dizajnirati bar koji će biti središnji element, ali pozicioniran tako da s terase omogućava nesmetan pogled na marinu i otoke”, objasnio je tim iz Ateliora.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Strast je pronašla u dizajnu ogledala: detalji izrađeni od rafije, konopa i lana daju elegantan dodir bilo kojem prostoru.

Najveći Teslin spomenik na svijetu: Nikola Vudrag predstavio je svoje najnovije djelo u rodnom Varaždinu